Veterán párosok meccseltek

2020.05.25. 07:00

Elbúcsúzott a söptei teniszpályától a Palatinus Sportegyesület

A Palatinus Egyesület által szervezett, öregfiúknak kiírt hagyományos páros tenisztornát, az Oldtimerfarm Kupát a Kiss Ferenc–Catomio János kettős nyerte, míg a Hattyúdal Kupán a Pilhoffer Béla–Palotai Zoltán duó bizonyult a legjobbnak.

Tóth Gábor

Balról Kiss Ferenc, Catomio János, Palotai Zoltán

Fotó: Palatinus E.

Az elmúlt 15 évhez hasonlóan a Palatinus Egyesület idén is megrendezte az öregfiúknak kiírt páros tenisztornát – utoljára, mivel a söptei teniszpályát is magában foglaló ingatlan eladták, így kikerült az egyesület kezeléséből. A tavaszi meghívásos, kétfordulós versenysorozaton ezúttal hat páros mérte össze a tudását – idén az Oldtimerfarm Kupáért küzdöttek a veterán teniszezők. A versenykiírás szerint a párosoknak együtt minimum 100 évesnek kellett lenniük. Az idei győztes a Kiss Ferenc–Catomio János páros lett. A második helyet holtversenyben a Sákovics Péter–Süle László és a Pilhoffer Béla–Palotai Zoltán duó szerezte meg, negyedikként pedig a dr. Rajki Csaba–Molnár Róbert duó végzett.

Balról Kiss Ferenc, Catomio János, Palotai Zoltán
Fotó: Palatinus E.

– Kimondani is furcsa, de már a 16. alkalommal versengtek egymással egyesületünk teniszezői, idén is jó hangulatú, ám színvonalas mérkőzéseket vívtak a fiúk – fogalmazott Palotai Zoltán, a Palatinus Egyesület elnöke. – Természetesen szeretnénk folytatni ezt a mára hagyománnyá nemesedett sorozatot. A reményeink szerint a következő szezonban már Szombathelyen, a Savaria TC Késmárk utcai, tényleg minden igényt kielégítő tenisztelepén léphetünk pályára. Ez ügyben már zajlanak az egyeztetések Szabó Péter létesítményvezetővel – és szerencsére igen jól alakulnak a dolgaink.

Időközben Söptén megrendezték még a kétnapos, ugyancsak korosztályos Hattyúdal Kupát is – mintegy búcsúzva a teniszpályától, a jól megszokott környezettől. A veterán párosok körmérkőzéses formában mérkőztek meg egymással. Ezúttal a Pilhoffer Béla–Palotai Zoltán páros bizonyult a legjobbnak. A dobogó második fokára a Molnár Róbert–Polyák Kálmán kettős állhatott, míg a bronzérmet a Kiss Ferenc–Süle László duó érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában