röplabda

2021.02.15. 21:39

Befejezte az alapszakaszt mindkét szombathelyi NB II-es női röplabdacsapat

A Haladás VSE és a Szombathelyi Egyetemi SE is a felsőházban folytathatja, mivel egyaránt másodikok lettek csoportjukban.

Horváth Erika

Szoese-Pte egyetemi röplabdabajnokság Szombathely20200112, ut, Vas Népe / Unger Tamás NB II. ni rplabda - Halmosi Nomi, Kiss Laura

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE–Veszprémi ESC 1:3 (-17, -19, 22, -18). – Szombathely, zárt kapuk mögött, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Őri, Veres.

SZoESE: GULKAI, KISS L. Börzsöny, HALMOSI, Szalai Cs., Lakatos. Csere: Nagy J. (liberó), Németh P. (liberó), Németh Zs., Czillinger, Petrányi. Edző: Bodzer Attila.

Nem volt tétje a találkozónak, hiszen már egy héttel korábban eldőlt, hogy a veretlen Veszprém mellett a SZoESE végez a második helyen és jut még a felsőházba a nyugati A csoportból.

Látványos játékkal kezdődött a mérkőzés, de a hosszú labdamenetekből inkább a vendégek jöttek ki jobban. A hazaiak 14-17-re még felzárkóztak, de az irányítást már nem adta ki a kezéből a rutinos vendégcsapat (17-25), ahogy a második játszmában sem (19-25). A harmadikban viszont a hazaiak vitték a prímet, a veszprémiek végig futottak az eredmény után (25-22). A folytatásban mindenki lehetőséghez jutott; a feladócsere után már nem volt akkora lendület a szombathelyiek játékában. A finisben pedig több nyitásfogadási hiba pecsételte meg a hazaiak sorsát (18-25).

Tatabányai RSE–Haladás VSE 0:3 (-13, -20, -22). – Tatabánya, zárt kapuk mögött, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Nagy L., Barabás Béla.

Haladás: Csóka, Zoltán, Varga Á., Blázsovics, Takács B., Németh B. Csere: Kiss D. (liberó), Fazér J., Héjj. Edző: dr. Mucsi Péter.

Ugyancsak tét nélküli volt a B csoport zárómeccse. Korábban eldőlt, hogy a Palota végez az élen és a Haladásé lesz a másik felsőházat érő hely – a tatabányaiak csoportnegyedikek lettek.

Az esélyeknek megfelelően a Haladás irányította a játékot, amely már az első felsőházi mérkőzésére, a Palota elleni rangadóra hangolt. Jól is sikerült a főpróba. Az agresszív nyitásokat a hazaiak nem tudták úgy fogadni, hogy abból támadásokat építhessenek. Ráadásul stabil volt a védekezése is a zöld-fehéreknek. Győzelmük legfőbb kulcsa pedig az eredményes szélsőjátékuk volt.

Február 20-án, szombaton már meg is kezdődnek az NB II. nyugati felső házának küzdelmei négy csapattal: a Palota és a Veszprém mellett a Haladás és a SzoESE játszik oda-visszavágós kört az első pozícióéért. A nyugati felső ház első helyezettje a keleti első helyezettjével az NB I-be jutásért vív majd meg.

Mindkét szombathelyi csapat szombaton játssza első felsőházi mérkőzését: a HVSE itthon fogadja a Palotát (17.00), a SZoESE a Veszprémhez látogat (16.00). A találkozókat továbbra is zárt kapuk mögött rendezik.

Kiemelt képünkön: Halmosi Noémi (3) és Kiss Laura (9) is jól játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában