Elkezdték a szezont

2021.02.04. 07:00

Végre versenyezhetnek a vasi erős emberek is

Elrajtolt az idei erősember-versenyszezon. Jó felvezető állomása volt a versenyszezonnak.

Tóth Gábor

Fotó: VN/HSPL Liga

Székesfehérváron rendezte meg a CESA (Central Euro­pean Strongman Association) szervezet a 2021-es erősember Crossover országos téli bajnokságot. A szezonnyitó erőpróbán a vasi színeket masters korosztályban Dávid János képviselte, aki a hatodik helyen zárt. A szombathelyi sportember nagyon szerény felkészülés után vállalta be a versenyt – a jelenleg egészségügyi helyzetben nem tudta elvégezni az ilyenkor szokásos munkát. Ennek ellenére nem vallott szégyent az erős mezőnyben.

A téli ob-n bíróként vett részt Gadó András, aki egy első osztályú versenyre készült open kategóriában. Ám kénytelen lesz kihagyni a Polgárdi városában most hétvégén esedékes, magyar versenyzőknek kiírt erőpróbát, ugyanis edzésen alkarsérülést szenvedett.

– Az elkövetkező erőpróbákon még csak ráhangolódik a mezőny a 2021-es szezonra – jelezte Gadó András, a HSPL Liga elnöke, versenyzője. – Szigorúan zárt kapuk mögött, az egészségügyi előírásokat betartva mérik ­össze tudásukat, felkészültségüket az erősemberek – furcsák a körülmények, de legalább versenyezhetünk. A fő versenyek majd tavasztól következnek, arra az időszakra kell csúcsformába lendülni. Szombathelyre is tervezünk országos rendezvényeket – de a pontos menetrend még nem készült el.

Kiemelt képünkön: Gadó András (balra) és Dávid János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában