ökölvívás

2021.06.04. 07:00

Egy bronzot és egy aranyat boxoltak össze a kőszegi Buza-testvérek Egerben

Szép eredményekkel tértek haza a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai a 70. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyről.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Fitt-Box ÖE

Eger adott otthont a hagyományos Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek. Az ország egyik legjelentősebb nemzetközi erőpróbáján junior és ifjúsági korcsoportban rendeztek versenyt. Ez alkalommal 12 nemzet 244 ökölvívója lépett kötelek közé. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két sportolót nevezett, Buza Rafaelt (ifjúsági, 64 kg) és Buza Rómeót (ifjúsági, 69 kg).

Az első nap Buza Rómeó küzdelmes mérkőzésen, technikás bunyót bemutatva egyhangú pontozással győzte le magyar ellenfelét. Másnap Rómeó óriási csatában megosztott pontozással múlta felül cseh riválisát. Az elődöntőben újabb szoros meccs következett, a kőszegi bunyós óriási csatát vívott francia ellenfelével, végül megosztott pontozással kapott ki – bronzérmes lett.

Buza Rafael a második nap kezdett, „bemelegítésként” ügyes, megfontolt bunyóval egyhangú pontozással győzte le osztrák vetélytársát. Az elődöntőben sem lassított, svájci ellenfelét is egyhangú pontozással verte. A döntőben egy cseh ökölvívóval csapott össze. Rafael pörgős és kemény három menetet bokszolt, minden kínálkozó alkalmat megragadott, hogy felülkerekedjen ellenfelén. Mindennek meg is lett az eredménye, megosztott pontozásos győzelmet aratott. Ráadásul az aranyérem mellé – annak köszönhetően, hogy három külföldi ellenfelet is legyőzött – kiérdemelte a legjobb ifjúsági férfi versenyzőnek járó különdíjat.

– Nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre – jelezte Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Mindketten rendkívül jól teljesítettek, szép eredményekkel zárták a tornát. Ráadásul az egri erőpróba kiváló tapasztalatszerzés volt számukra, hiszen külföldi ökölvívókkal mérhették össze tudásukat.

A tornán szorítóba lépett a szombathelyi Hobbisták SE sportolója, Mészáros Ciprián (ifjúsági, 81 kg) is. Az első körben erőnyerő volt. Az elődöntőben kikapott a későbbi bajnoktól – bronzérmes lett.

Kiemelt képen: A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két kiválósága, Buza Rafael és Buza Rómeó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában