röplabda

2021.08.04. 07:00

Ismét megrendezik Szombathelyen a patinás Savaria Kupát – Pályán a magyar női röplabda-válogatott

Már 39. alkalommal rendezi meg a Pannonsport Kft. – a Magyar Röplabdaszövetséggel együttműködve – a Savaria Kupa nemzetközi női röplabdatornát. A magyar válogatott csütörtökön, pénteken és szombaton este is pályára lép az Aréna Savariában.

Tóth Gábor

Fotó: NSO

Javában zajlik a magyar női röplabda-válogatott felkészülése az augusztus 18-án rajtoló, szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű n ői Európa- bajnokságra – amelynek egyik legfontosabb állomása a csütörtöktől szombatig tartó Savaria Kupa. A rangos tornára három erős Európa- bajnoki részt vevő válogatott kapott meghívást, mégpedig Azerbajdzsán, Csehország és Hollandia – mindenki ját

szik mindenkivel. A Magyar Röplabdaszövetség szakmai vezetése egyébként a torna résztvevőit már az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében hívta meg. A 39. Savaria Kupán talán minden idők legerősebb mezőnye meccsel. A holland válogatott az európai röplabda élmezőnyébe tartozik. Az azeri csapat is erős, több, európai élvonalbeli játékost vonultat fel. Csehország ellen is igazi ki-ki mérkőzés vár a magyar csapatra.

Jakub Gluszak szövetségi kapitány jó szereplést vár a lányoktól, ahogy elmondta, ez már az Európa-bajnokság előtti finomhangolás időszaka. A válogatott Szombathelyre még bő kerettel érkezett. A négyes tornát követően a magyar csapat még Szombathelyen edz, ugyanis egy edzőtáborral foly tatódik az Eb-felkészülés. A szövetségi kapitány ezt követően, még Szombathelyen fogja kijelölni a kontinenstornára utazó keretet.

A magyar válogatott bő kerete, centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Kalicanin Sanja (Vasas Óbuda), Kump Alíz (1.MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE). Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Szent Benedek RA), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda). Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza). Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szedmák Réka (1.MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1.MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda).

A 39. Savaria Kupa menetrendje, csütörtök: Csehország–Hollandia 17.00, Magyarország–Azerbajdzsán 19.30. Péntek: Hollandia– Azer bajdzsán 17.00, Magyarország–Csehország 19.30. Szombat: Azerbajdzsán– Cseh ország 17.00, Magyarország–Hollandia 19.30.

A torna nézők előtt zajlik – védettségi kártyával lehet megtekinteni a mérkőzéseket. A magyar válogatott az Európa-bajnokságon Szlovákiával, Svájccal, Olaszországgal, Horvátországgal és Fehéroroszországgal került egy csoportba. A C csoport meccseit Horvátországban, Zadarban rendezik.

Kiemelt képen: Jakub Gluszak, a magyar női röplabda-válogatott lengyel szövetségi kapitánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában