Derbi

2022.04.08. 08:35

Rajtra készen a roncsderbisek

Vasárnap elrajtol a Nyugat-dunántúli roncsderbibajnokság 2022-es szezonja – négy vasi klub autósai várják a versenyeket.

Tóth Gábor

Tavaly remek versenyt rendeztek Szombathelyen

Forrás: VN/Kámán András

Az elmúlt években a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a roncsderbibajnokságra (is): rendre kevesebb versenynyel, rövidebb idő alatt, szűkebb létszámmal zajlott le a sorozat. Idén azonban úgy tűnik, hogy visszatér minden a régi kerékvágásba. Április 10-én, most vasárnap kezdődik, október 30- án ér véget a szezon, 11 futam várja a megemelkedett versenyzői létszámot – ráadásul új pályákkal, új kategóriákkal lett színesebb a bajnokság. Négy (Vas, Zala, Veszprém, Somogy) megye nyolc csapata versenyez az idén. 

 

A vasi színeket a megszokott négy klub képviseli: Speed Car Autó Motor Sportegyesület Szombathely, M-JIPSZ Racing Autómotor Sportegyesület Gérce, Autó Sport Klub Rum, Speed Car Autó Motor Sportegyesület Vép. – Nagy örömünkre sportágunkban is helyreállt a rend, idén végre egy normál szezont teljesíthetünk – mondta Pintér Endre, a Dunántúli Roncsderbi Szövetség alelnöke, a szombathelyi Speed Car vezetője. – Sőt, a 11 futam az utóbbi évek legbővebb, leghosszabb szezonja lesz. Korán kezdünk, későn végzünk, és új pályákon is versenyezhetünk – kiemelném közülük Nyirádot, ahol európai szintű, minőségű versenyhelyszín vár ránk. 

 

Örömmel jelenthetem be, hogy az igazolt versenyzői létszám bőven 100 felett van. Továbbá új, a szélvédős autocross kategóriával bővült a versenyzési lehetőség. Minden adott, hogy egy nagyszerű szezont fusson. – Az esélyekről nehéz nyilatkozni. A csapatunk, a Speed Car nyerte a legutóbbi három csapatbajnokságot – természetesen szeretnénk megvédeni a címünket, de ahogyan hallom, akad kihívó bőven. De amúgy is évről évre jobb autók, egyre képzettebb pilóták állnak csatasorba. Színvonalas versenyekre, látványos futamokra, parázs csatákra van kilátás. Nagyon vártuk már, hogy ismét felbőgjenek a motorok, ígérem a sportág kedvelőinek, hogy nem fognak csalódni a roncsderbis társadalomban! – zárta szavait Pintér Endre. 

 

A 2022-es menetrend, április 10., vasárnap: Nyirád. Április 30., szombat: Sümeg. Május 29., vasárnap: Rábatöttös. Június 12., vasárnap: Szombathely. Június 26., vasárnap: Kustánszeg. Július 17., vasárnap: Vámoscsalád. Augusztus 7., vasárnap: Ádánd. Szeptember 11., vasárnap: Sümeg. Szeptember 25., vasárnap: Vámoscsalád. Október 9., vasárnap: Csapod. Október 30., vasárnap: Nyirád. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában