Labdarúgás

2022.08.25. 18:30

Két vasi futballcsapat az országos főtáblán - MK: Király–BVSC, Mezőörs–Söpte csaták

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának 2. fordulójában két vasi csapat érdekelt: szombaton a Király a BVSC-t fogadja, míg a Söpte Mezőörsön lép pályára.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

A főtábla első körét két megye I.-es vasi csapat, a Király SE és a Söpte SE vívta meg győztesen – a Sárvár (I.), a Rábapaty (I.) és a Körmend VSE (II.) kiesett. A 2. fordulóban a Király a BVSC-Zuglót (NB III.) fogadja, a Söpte a Mezőörs KSE (Győr-Moson-Sopron II.) vendégeként lép pályára. Egy meccsen dől el a továbbjutás – a továbbjutókhoz a 3. fordulóban csatlakoznak az NB II.-es, NB I.-es klubok. A Király ismét nehéz riválist kapott, a BVSC ugyanis tavaly ezüstérmes lett az NB III.-ban – az idei szezont pedig négy győzelemmel, egy döntetlennel kezdte, vezeti a keleti csoport tabelláját. A Söpte viszont verhetőnek tűnő rivális ellen játszik: a Mezőörs tavaly még a megyei III. osztályú volt, második helyezettként jutott fel a megyei II.-be, az idei szezont két vereséggel nyitotta.

Mezőörs KSE (II.)–Söpte SE (I.), szombat, 16.30. Lengyel Miklós: – Utána néztünk ellenfelünknek, egy meglehetősen tőkeerős klubról van szó. A nyáron alaposan megerősítette a keretét, de vélhetően még idő kell amíg összeáll a csapat, a játék. Ettől függetlenül természetesen győzelmi szándékkal lépünk pályára. Hétről hétre fejlődünk, erősödünk, egyre jobb formában vagyunk – becsülettel edz, dolgozik a csapat. Némi gondot okoz, hogy azért vannak hiányzóink: Molnár Csaba sérült, Németh Márk eltiltott. Tudjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, de még véletlenül sem becsüljük le a Mezőörsöt. Szervezett, motivált játékot várok a csapatól. Mindent összevetve bizakodva várom az összecsapást.

Király SE (I.)–BVSE-Zugló (NB III.), szombat, 18.00. Hegyi László: – Ezúttal sem volt szerencsének a sorsolásnál, a Veszprém után ismét egy NB III.-as élcsapatot kaptunk ellenfélnek. De természetesen ezúttal sem feltartott kezekkel lépünk pályára. Szeretnénk jó futballt játszani, szeretnénk élvezni a meccset, megpróbáljuk meglepni esélyesebb ellenfelünket. A BVSE jó csapat, erős, bő kerettel és komoly célokkal - nem lesz könnyű dolgunk, de készen állunk a kihívásra. Jó formában vagyunk, masszív, szervezett a csapatunk, jól dolgoznak a srácok az edzéseken. Némi problémát okoz, hogy rendre vannak sérültjeink, ezúttal például Schimmer Szabolcs játéka kérdéses. Egészséges önbizalommal futunk neki a találkozónak, hiszen a kupa előző körében már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában