Beharangozó

2022.08.30. 14:18

Rajtra kész a két vasi Szuperligás tekecsapat

Szombaton a Répcelaki SE és a Szentgotthárdi VSE részvételével rajtol a teke Szuperliga 2022/23-as idénye.

Pum András

Tróbert József (sárga mezben) és Kiss Zsolt (feketében)

Forrás: VN

A szombaton kezdődő bajnokságban már nem három, hanem két együttes képviseli megyénket. A Répcelak a legutóbbi kiírásban a harmadik, a Szentgotthárd a hatodik, míg a Nagymizdó az utolsó előtti, tizedik helyen végzett és búcsúzott a Szuperligától. A rajton szombaton délben a Répcelak az NB I. Nyugati-csoportjának legutóbbi bajnokát,  a Köfémet, a Szentgotthárd ugyancsak délben a Keleti-csoport elsőjét, a Kazincbarcikát fogadja.

– Augusztus elején kezdtük a felkészülést, az első edzőmeccsünket a balogunyomiakkal vívtuk – ellenük győztünk – majd megnyertük a Kiss László emlékversenyt – mondta Kiss Zsolt, a Répcelak edzője. – Aztán Ausztriában megvertük a Ritzinget, a Savaria Kupán második helyen zártunk, legutóbb egy szlovákiai együttest, a Zlaté Kasty-t győztünk le idegenben. Biztató eredményeket, jó fákat értünk el, különösen két válogatott játékosunk, Horváth Zoltán és Móricz Zoltán dobott kiemelkedőket, de többen is felzárkóztak hozzájuk. Távozónk nem volt, viszont leigazoltuk Nyergesújfaluból Szabó Attilát, míg idén már az ificsapatban számítunk Kiss Bencére. Úgy érzem az első öt hely a Szeged, Zalaegerszeg, a megerősödött Kaposvár, a Győr és köztünk dől el. Ha megismételnénk a tavalyi bronzérmünket, az extrának számítana.

– Elsőként a női bajnokcsapattal, a Győrrel csaptunk össze, aztán Pápán, Székesfehérváron szerepeltünk tornán, majd a Savaria Kupán vettünk részt – tudtuk meg Tróbert Józseftől, a Szentgotthárd edzőjétől. – Változó eredményeket értünk el, Pápán például harmadik, Székesfehérváron negyedik helyen végeztünk. Összeségében nem voltak rossz eredményeink, viszont Roman Walcher súlyos térdsérülést szenvedett, vélhetően számára máris befejeződött a bajnokság. Így viszont létszámszűkében vagyunk, de ez van, így kell megoldanunk a feladatot. Nyáron egy játékost, Oswald Dániel igazoltuk Zalaegerszegről az ificsapatba. A legutóbbi hatodik helynél szeretnénk előbbre végezni, a dobogó viszont nem realitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában