Snapszer

2022.12.22. 13:09

Véget ért az izgalmas snapszerszezon - Nem jutott vasi versenyző az elődöntőbe

Színvonalas mérkőzések mellett nagy csatákat hozott a 2022-es egyéni magyar snapszerbajnokság.

Tóth Gábor

Tuczai Miklós jól játszott

Forrás: VN/Magyar Snapszer Szövetség

A kőszegi székhellyel működö Magyar Snapszer Szövetség versenyének a Corner Söröző adott otthont – már hagyományosan. Roppant erős 32 fős mezőny ült asztalhoz, három napig tartott a legrangosabb és leghosszabb magyar egyéni verseny. A mezőnyben ott volt több korábbi bajnok, végső győzelemre is esélyes Vas megyei versenyző, de az ország távolabbi részéről is érkeztek kártyások – és a meglepetések ezúttal sem maradtak el. Horváth Dániel (Szombathely), a tavalyi bajnok ezúttal nem tudott részt venni a versenyen. A lebonyolítás hagyományosan egyenes kieséses rendszerben zajlott, két 66 pontig tartó játszmát kellett a továbbjutóknak megnyerniük. A sorsolás szeszélyének köszönhetően több magasan rangsorolt versenyző már a nyitókörben egymással nézett farkasszemet. Így idő előtt búcsúzott példásul Földvárszki István (Szombathely), akit Sütő Ferenc (Csákánydoroszló) győzött le. Sokáig azonban nem tartott az öröme, mert Szabó Gábor (Röjtökmuzsaj) rögtön a következő körben megálljt parancsolt neki. A Vas megyeiek még Boros Ferencben (Kőszeg), Tuczai Miklósban (Szombathely), Preisz Miklósban (Kőszeg) és Táncsics Péterben (Kőszeg) bízhattak, de mindannyian elvéreztek a négy közé jutásért – Tuczai állt a legközelebb a továbbjutáshoz. Így az a helyzet állt elő, ami még soha, hogy nem jutott vasi snapszeros a legjobb négy közé.

Színvonalas és izgalmas elődöntők után alakult ki a végső párosítás. Végül Eger legjobbja, Lendvay Albert nyerte az idei bajnokságot a fertőszéplaki Fischer András előtt – Lendvay 71 évesen évesen ért a csúcsra. A bronzérmet két röjtökmuzsaji versenyző szerezte meg. A szövetség munkatársai és a szervezők elégedetten summázták, soha ilyen változatos és izgalmas nem volt még a snapszerszezon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában