Asztalitenisz

2023.02.09. 14:30

Öt érmet hoztak a SZAK-osok - Összesen öt éremmel – közte három arannyal – tértek haza

A Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezői remekül szerepeltek a Budapest Bajnokságon: .

Pum András

Poór Balázs (balról) és Gergely Márk összesen három aranyérmet szerzett.

Forrás: VN/SZAK-Sportiskola

Hagyományosan az év első országos I. osztályú ranglista versenye a Budapest Bajnokság. A SZAK-Sportiskola öt utánpótlás korú versenyzője indult az újonc és serdülő korosztályokban. Torkos Domonkos betegség miatt nem tudott rajthoz állni. A fiúknál – a válogatott játékosoknak köszönhetően – amelyik számban elindultak, magabiztosan nyertek is.

Az első napon az az újoncok léptek asztalhoz, a szombathelyiek négy játékost neveztek. Az első érmet Vass Borbála szerezte U11-es korosztályban. A magyar ranglista negyedikje játszmaveszteség nélkül menetelt az elődöntőig, ahol a későbbi győztes Fegyver állította meg őt, így bronzérmet akaszthattak Bori nyakába. A két évvel idősebbek között a klasszikus újonc (U13) számban Vass a legjobb 16 között végzett. Ugyanitt a 12 éves Bécsi Noémi felkerült a főtáblára és a 32 között fejezte be a versenyt. Esélyeshez méltóan aranyérmet szerzett a fiúknál U13-as versenyszámban Gergely Márk. A világranglista hetedikje a döntőig mindössze egyetlen szettet bukott. 

A fináléban a soltvadkerti Szabó Lénárd ellen már komoly csatára kényszerült, ám végül 3-1-re nyert. Másnap is halmozták az érmeket a SZAK-osok, ráadásul a legfényesebbeket. Megerőltetés nélkül nyerte a serdülő (U15) fiú páros számot a Poór Balázs-Gergely Márk kettős. A SZAK-Sportiskola két válogatott játékosa csak az elődöntőben és a döntőben veszített egy-egy játszmát, győzelmükhöz kétség sem férhetett. A két fiú U15-ös egyéniben sem tűrt ellentmondást. Addig meneteltek a főtáblán, míg házidöntő nem kerekedett. Szokásuknak megfelelően látványos és szoros mérkőzést vívtak, melyet ezúttal Poór nyert meg Gergely ellen – még szettet sem bukott. 

Gergelynek a döntőig csak egy nehéz meccse volt, a negyeddöntőben Lindner Zétény ellen kellett fordítania 1-2-ről.. Serdülő egyéniben a legjobb 32 között végzett Szarka Gábor és a lányoknál Vass Borbála. Szép eredménynek számít Szarka Gábor és Vámosi Benjamin (KSI SE) páros teljesítménye, a duó a legjobb nyolc között végzett. A SZAK-Sportiskola tehát három arany, egy-egy ezüst és bronzérmet gyűjtött be a fővárosban. Gergely Márk U13-as egyéniben és U15-párosban aranyat, U15-ös egyéniben ezüstérmet, Poór Balázs U15-ös egyéniben és párosban aranyérmet, Vass Borbála pedig U11-es egyéniben bronzérmet szerzett.

Ami a többi vasit illeti, az U15-ös fiúk párosánál a Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkánfürdő kettőse, Ölbei Barnabás és Németh Bence is a főtáblára jutott és a nyolc közé jutásért vívott meccsen esett ki. Ugyanők egyesben a főtáblára verekedték magukat, a 16 közé jutásért vívott mérkőzéseken buktak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában