Kosárlabda

2023.04.26. 11:41

Jól teljesítettek az ifjú körmendi kosarasok - A korosztályos, U11-es lány és fiú csapat is beverekedte magát az országos döntőbe

Szépen szerepeltek a Körmend korosztályos kosárlabdacsapatai az U11-es országos elődöntőkben - a fiúk és a lányok is továbbjutottak az országos döntőbe.

Tóth Gábor

Forrás: Szendi Péter

Október végén kezdődött el a kosárlabda Országos Kenguru Bajnokság (U11) a 2012-ben és 2013-ban született kosarasok számára. Ebben a korcsoportban még egymás ellen játszanak fiú, vegyes és lány csapatok – a verseny területi alapon elosztott 10 régióban zajlott. A körmendi csapatok az 5. régióba kerültek. Az eredményeket folyamatosan számolták és pontozták. A hét fordulót követően a szép győzelmeknek köszönhetően a régió legjobb lány csapata lett a Körmend Women Basketball Club (KWBC), megelőzve a szombathelyi, zalaegerszegi, nagykanizsai, tapolcai és hévízi lányokat. A fiúk (Körmendi Törpördögök) a Zalaegerszeg mögött másodikak lettek a fiú és vegyes csapatok között.

A hétvégén rendezték országos elődöntőket. A lányok Körmenden játszottak a városi sportcsarnokban - remek hangulatban, közel 200 szurkoló előtt léptek pályára. Először a nagy hagyományokkal rendelkező soproni csapattal csaptak össze. Sokáig vezettek, végül szoros összecsapáson a soproniak bizonyultak jobbnak 49-38 arányban. Majd a Dávid Kornél Akadémia ellen léptek pályára – 32-16 arányban megnyerték a sorsdöntő meccset, így bejutottak a budapesti országos döntőbe. Horváth Patrícia, Fülöp Alina, Tomasics Luca és Gujtman Petra voltak csapatuk legjobbjai.

A fiúk Oroszlányban meccseltek. Először a Soproni Tigrisek csapatát győzték le 102-20 arányban, majd a szombathelyi Ifjú Sólymokat verték 118-32-re - így szintén továbbjutottak a soproni országos döntőbe. Kiemelkedőt nyújtott Horváth Kornél, Mészáros Máté, Mészáros Dorka és Szalai Benjámin.

Mindkét finálét május 12-14-én rendezik. A lányokatTahin Péter és Péter Zsolt, a fiúkkal Érsek István és Szupper Péter dolgozik edzőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában