Hamar elfogytak a helyek

2023.06.29. 14:54

30. Rotto Kupa kispályás torna – két nap foci Szalafőn

Szombaton kezdődik a 30. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-fesztivál.

Tóth Gábor

Forrás: MW-archív

A hétvégén elrajtol a jubileumi Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-torna – a térség egyik legnépszerűbb sportrendezvénye. A torna első két napján a nyílt mezőny csapatai lépnek pályára. A nyílt mezőnyt 32 csapat (nyolc négyfős csoport) alkotja, a csoportmeccsek szombaton 9 órakor kezdődnek, 17 óra körül zárul a nap. Vasárnap is 9 órakor kezdődnek az első meccsek, 13 órától már egyenes kieséses rendszerben folytatja az állva maradt nyolc gárda, 14.30-kor rendezik a finálét, 15.15-kor pedig az ünnepélyes eredményhirdetést. A 4+1 fős csapatokat négy pálya várja a szalafői sporttelepen. Érdekesség, hogy a tavaly első nyolc helyen végző csapatból hét idén is nevezett – köztük a címvédő zalabaksai Czupi Csárda, az tavalyi ezüstérmes Csörötnek, és a tavalyi harmadik Csöde, Pankasz kettős. A népes, erős mezőnyt egy cseh és egy szlovén csapat teszi nemzetközivé.

A programot szombaton egy VIP-mérkőzés (17.00) és a népszerű főzőverseny (17.00) is színesíti, tovább este zenei program is lesz a rendezvénysátorban.

– Mindössze öt nap alatt betelt a 32 csapatos létszám, több nevezést nem tudtunk elfogadni, pedig még bőven akadtak jelentkezők – árulta el főszervező Törő Miklós. – Megtisztelő, hogy ilyen komoly az érdeklődés a tornánk iránt, de ekkora létszámmal tudjuk gördülékenyen, biztonsággal lebonyolítani a nyílt tornát. Igyekszünk a szokásos vendéglátással előrukkolni, szeretettel fogadjuk a játékosokat, a szurkolókat. Sokan dolgoznak azon, hogy Szalafő, továbbra is méltó házigazdája legyen a Rotto Kupának – így például az önkormányzat, vagy a Szalafő SE tagjai. A díjazás pedig a megszokottak szerint minőségi lesz. Közel egy éve szervezzük a 30. tornánkat – bízom benne, hogy idén is közmegelégedésre!

A 30. Rotto Kupa majd július 8-án, szombaton zárul, amikor is az öregfiúk (+35) és az old boys (+44) mezőny csapatai lépnek pályára – mindkét korosztályban 16 csapat meccsel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában