Kosárlabda

2023.07.27. 07:53

Egis Körmend: Megtalálták az utolsó legiósukat is

Myles Carter is csatlakozott az NB I-es Egis Körmend kosárlabdacsapatához, aki immár az ötödik és egyben utolsó légiósa a Rába-parti alakulatnak.

Sütő Dániel

Fotó: Dömötör Csaba

Myles profi karrierjét a török másodosztályú Akran Gemlik csapatánál kezdte meg a 2020/21-es szezonban - adta hírül az Egis Körmend hivatalos közösségi oldala. Második évét az olasz Happy Casa Brindisinél kezdte, ahonnan 8 mérkőzést követően a ciprusi Keravnoshoz igazolt. A ciprusiaknál közel 10 pontot és 8 lepattanót átlagolt. A tavalyi szezonban az olasz másodosztályban szereplő 2B Control Trapani játékosa volt, ahol a 2022/23-as évben 8,5 pontot, valamint 6,8 lepattanót átlagolt. Myles 206cm magas és center poszton vethető be. Az amerikai játékossal egyéves megállapodást írt alá a vasi klub, amely a sikeres orvosi vizsgálatokat követően lép életbe.

- Nagyon örülünk, hogy Myles csatlakozni fog hozzánk, hosszú egyeztetések zajlottak mire sikerült vele megegyeznünk - tájékoztatott Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. - Tapasztalt magas ember, aki jó bajnokságokban játszott, ő lesz az elsőszámú centere a csapatunknak. Atletikus, gyors leválásokkal tudja segíteni a csapatot és alsó poszton is megvan a megfelelő technikája. Védekezésben is oda teszi magát, és mindig támadja a lepattanót.  Reményeink szerint jól fog illeszkedni a csapat rendszerébe.

Myles török szezonjáról az alábbi linken található egy összeállítást.
https://youtu.be/sspkCpRnP4o

Ide kattintva pedig az olasz első osztályból, valamint a Bajnokok Ligájából látható egy videót Mylesról.
https://youtu.be/bRE8zqSq9D4 

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában