Kézilabda

2023.07.01. 09:38

Letették névjegyüket az SZKKA fiataljai

Négy év után szerepeltek ismét a makarskai nemzetközi utánpótlástornán a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapatai, amelyek közül az U15-ös bronzéremig jutott, míg az U14-es hatodik lett.

Sütő Dániel

Az SZKKA U15-ös bronzérmes csapata

Forrás: SZKKA

A hétfőtől péntekig tartó nemzetközi felkészülési kézilabdatornára. Az SZKKA csapatait érintő 2008/2009-es korcsoportban összesen 12 együttes nevezését fogadták el a szervezők: magyar, horvát, szlovén, osztrák, német, szlovák és litván együttesek is szerepeltek az eseményen. 
Huszár Benjámin U15-ös alakulata fölényes győzelemmel kezdett Makarskában, 26-1-re gázolta el a pozsonyi SKP Bratislava együttesét. Az idősebbek között szereplő U14-es gárda kapusai remeklésének köszönhetően felvette a kesztyűt a fizikálisan jóval magasabb és erősebb horvát ellenfelével, de négy góllal végül elveszítette első meccsét – SZKKA U14–Petason Vranjic 10-14.
Másnap az U15-ösök két győzelemmel folytatták menetelésüket – SZKKA U15–RK Orkan (horvát) 29-15, SZKKA U15–RK Izola (szlovén) 21-18 – így bizakodva várhatták a folytatást. Horváth Konrád U14-es csapata pedig megszerezte első győzelmét 28-11-es sikert aratva a litván Alytaus ellen, majd szoros meccsen 22-20-re alulmaradt az osztrák Hypo-val szemben. 
A továbbiakban az U15-ösök előbb 19-15-re kikaptak a Bajnok DSE Nemesvámos együttesétől, majd az Olimpia Ljubljana elleni 21-15-ös győzelemmel bebiztosították helyüket a legjobb négy között. Az U14-esek az osztrák Bruck elleni fölényes, 28-3-as diadalukat követően a szlovén Zvezda Logatec ellen csupán egyetlen góllal maradtak alul. Az Olimpia Ljubljana ellen 24-24-es döntetlen után a hetespárbajban nem hibáztak a vasiak, így a szintén szlovén Izola csapata ellen játszhattak az ötödik helyért. Az Izola azonban jobbnak bizonyult, Horváth Konrád tanítványai hatodik pozícióban végeztek.  Az U15-ös lányok az elődöntőben rengeteg ziccert rontottak, de a bronzmérkőzésen koncentrált, jó játékkal 19-13-ra legyűrték az osztrák Hypo együttesét, így az előkelő harmadik helyen végeztek Horvátországban.
– Nagyon jó játékkal sikerült megszereznünk a bronzérmet, aminek nagyon örülünk – fogalmazott a klub hivatalos közösségi oldalán a csapat edzője, Huszár Benjámin. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában