Komoly tervek

2023.08.09. 19:50

Az első és az egyetlen – Hivatalosan is megalakult teqball egyesület

Hivatalosan is is megalakult Vas vármegye első, egyetlen teqball egyesülete, a szombthelyi Arenda Teqball Sport Club.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A magyar fejlesztésű teqball 2014-ben indult el hódító útjára – a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, ívelt asztalon játszák, focilabdával. Vas vármegye, Szombathely idén iratkozott fel a magyar teqball térképére, miután a szombathelyi Kovács Ádám részt vett a profikat felvonultató országos bajnokság első két fordulójában – zalaegerszegi színekben, ugyanis ekkor még nem rendelkezett hivatalosan bejegyezett teqball egyesülettel a vasi megyeszékhely. Azóta változott a helyzet. Hétfőn ugyanis hivatalosan is megalakult a szombathelyi Arenda Teqball Sport Club.

– Évek óta teqballozunk, a fiam, Ádám, rohamosan fejlődött, egyre több amatőr versenyt nyert meg – utalt a kezdetekre Kovács Jenő, a vasi futball ismert-elismert alakja, az újonnan alakult Arenda Teqball Sport Club vezetője, mindenese. – Jött az ötlet, hogy kipróbáljuk magunkat a profik között, az országos bajnokságban. Ahol viszont csak játékengedéllyel rendelkező versenyzők léphetnek asztalhoz. Az ob első két fordulójában így a zalaegerszegi Megismerteq Zalai Teqball SE színeiben indult Ádám. Egyébként amerre járunk az országban, próbálunk mindenhol jó kapcsolatokat kialakítani, így ismerkedtünk meg az egerszegi sporttársakkal, akik örömmel segítettek. Ádám jó teljesített az ob-n, a magyar válogatott bő keretével részt vehetett egy csehországi nemzetközi Visegrádi Négyek tornán, továbbá meghívást kapott  az EFOTT Fesztiválra – itt említeném meg páros partnerét, Biácsi Ferencet is. Az eredmények jöttek, egyre többen figyeltek fel ránk, egyre több támogató állt mellénk – külön kiemelném Koroknai Attila. Az országos szövetség is arra kapacitált minket, hogy alakítsunk saját egyesületet. Hát belevágtunk – és örömmel mondhatom, hogy közel fél év kitartó munka után célba értünk létrejött, működik, komoly terveket szövöget az Arenda Teqball SC!

– A szövetség azt kéri, azt várja el tőlünk, hogy működjünk egyfajta regionális központként – folytatta Kovács Jenő. – Szervezzünk versenyeket, növeljük az igazolt játékosaink számát, népszerűsítsük a sportágat a régióban Igyekszünk bemutatókat tartani, ha hívnak minket akkor megjelenünk falunapokon, sportnapokon, ott leszünk a nagy szombathelyi sportágválasztón. Jelenleg kilenc játékosunk van – két felnőtt, két női, öt ifjúsági. Vagyis az ob utolsó fordulójában már nem csak Ádám képviseli majd a vasi, szombathelyi színeket. Van három asztalunk, heti öt edzést tartunk. Havonta egyszer válogatottjátékosok tartanak továbbképzést. Vannak személyes ambícióink is: szeretnénk minél szebb eredményeket elérni a hazai porondon, szeretnénk eljutni nemzetközi versenyekre. De türelmesek vagyunk, egyelőre a tanulás, az építkezés fázisánál tartunk. Motiváltan, szorgalmasan várjuk az elkövetkező időszakot! – zárta szavait Kovács Jenő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában