Atlétika

2023.09.12. 15:47

Nagy csatában maradtak az első divízióban - A Dobó SE atlétái egyetlen ponttal előzték meg a kieső debrecenieket a csapatbajnokságon

A címvédő Budapesti Honvéd nyerte meg a 2023-as atlétikai magyar csapatbajnokságot, amelynek 1. divíziójában épphogy bennmaradt a Szombathelyi Dobó SE.

Sütő Dániel

A 4x100-as fiatal váltó – Árvay Csongor (tartalék), Gecse Levente, Horváth Hunor, Horváth Zétény, Tass Máté – sokat tett a Dobó SE bennmaradásáért

Forrás: VN/Szombathelyi Dobó SE

A Lantos Mihály Sportközpontban rendezett kétnapos viadalon a Szombathelyi Dobó SE 19 fős csapata megpróbált mindent elkövetni annak érdekében, hogy szinte az összes ”testhez álló” dobószámban és azokon kívül is pontokat gyűjtsön. Kalapácsvetésben, diszkoszban hozta a tőle elvárható szintet Halász Bence, Varga Donát és Rába Dániel, ahogy Gyurátz Réka, Viszkeleti Villő is Németh Zsanett is. Súlylökésben Doma Benedek és Zimmermann Lili is besegített, utóbbi még gerelyt is ragadott. Az 1. divízióban való bennmaradás nem valósulhatott volna meg a Dobó SE futó szakosztálya nélkül, amelynek Farkas Dóra a szakmai vezetője. 200, 400, 800, 5000 m-es síkfutásban, 400 m gáton, 3000 m akadályon és 5000 m gyaloglásban is óriásit küzdöttek a versenyzők pontokért.  
– Óriási izgalmak közepette, mindössze egyetlen ponttal maradtunk bent a Debrecen előtt (219) – összegzett Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője. – Mindenki odatette magát, külön köszönet a futóknak, és a veterán gyaloglóinknak, akik nélkül biztos, hogy kiestünk volna. Ez egy igazi csapatmunka volt. Csak az utolsó pillanatokban derült ki, hogy csodával határos módon bennmaradtunk. 
A 3. divízióban szereplő két vasi egyesület közül a Kőszegi Lóránt Gyula FC 4., míg a Haladás VSE atlétái a 8. pozícióban zárták a hazai csapatbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában