Emlékverseny

2023.09.05. 18:07

Nagy volt a harc a kvótapontokért - Halász Bence nyert, Gyurátz Réka bronzos - fotók

Női kalapácsvetésben Gyurátz Réka bronzot szerzett, míg a férfiak versenyét Halász Bence nyerte a Németh Pál Memorialon.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Fontos olimpiai kvótapontszerző viadalként iktatták be a kalapácsvetők idei versenysorozatába a silver fokozatú Németh Pál Memorialt. A 20 tagú nemzetközi mezőnyben kilenc női – a magyarok mellett észt, algir, szlovák, és dán – kalapácsvető, míg a férfiak között 11 – a magyarok mellett görög, ciprusi, horvát, és szlovák – dobóatléta küzdött meg a pontokért. A hölgyek mezőnyben ott volt az atlétikai vb-n is dobókörbe állt Dobó SE-s Gyurátz Réka, valamint Vuszkeleti Villő, Németh Zsanett és Zimmelmann Lili is. Az első három sorozatot követően csak a legjobb 8 folytatthatta a viadalt, a VEDAC-os Csatári Jázminnak véget ért a verseny, amelyen a dán Katrin Koch Jacobsen diadalmaskodott 72,35 méterrel, mögötte az algir Tatar Zara (66,50) lett a második, Gyurátz Réka pedig a harmadik (66,32). Viszkeleti Villő ötödik (62,75), Németh Zsanett hatodik (62,47), míg Zimmermann Lili hetedik (60,48) lett.

A férfiak mezőnyében egész közel voltak egymáshoz a kalapácsvetők. Az első három dobás után a VEDAC-os Csekő Miklós és Pásztor Bence, valamint a szlovák Lomnicky Marcel kényszerült búcsúzni. A budapesti atlétikai vb-n bronzérmes, már biztosan olimpiai résztvevő Halász Bence 76,84 méterrel biztosan győzött, a görög Frantzeskákis Hristos (74,68) ezüstöt, míg a szintén görög Anastasakis Michail (73,71) bronzot gyűjtött be. A Szombathelyi Dobó SE másik két tehetséges fiatalja, Varga Donáta negyedik helyen zárt (72,92), Rába Dániel (72,25) pedig ötödik pozícióban zárt. A bajnoki kupákat Dr. Hende Csaba, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában