Atlétika

2023.10.28. 07:01

Nagyot futottak a SZoESE atlétái

A közelmúltban rendezett félmaratoni országos bajnokságon csapatbajnoki ezüstöt, míg a Spar Budapest Maratonon ismét aranyat szerzett a SZoESE különítménye.

Sütő Dániel

A Dobogón a SZoESE csapata, hátul Marosi Ákos és Horváth György, elől Kívés Bendegúz és ifj. Borbély Sándor

Forrás: SZoESE

A 38. Wizz Air Budapest Félmaraton keretében bonyolította le a Magyar Atlétikai Szövetség a táv Országos Bajnokságát is. A rendezvény nagyságrendjét érzékelteti, hogy 94 országból, 770 hazai településről 10.500 futó állt rajthoz a kínált távokon. A versenyközpontot az ELTE Lágymányosi Campus északi tömbjében alakították ki. Az őszi szezon első, és egyik legfontosabb versenyét ideális futóidőben indították. A kijelölt pálya gyors, az útvonal panorámás, világörökségi helyszínek mentén Budapest legszebb részeit fedezhették fel az indulók. A verseny hangulata fergeteges, a zenei pontok vidámak, a szurkolótáborok lelkesek voltak. Félmaraton egyéni, párban vagy trióban és 10 kilométeres távok közül lehetett választani.

A férfiak abszolút versenyében kenyai futók hozták el az első három helyezést. A magyar bajnokságon hatalmas hajrában Lomb Ádám szakította át a célszalagot 1:04:58-es idővel, második Csere Gáspár olimpikon lett. A Szombathelyi Egyetemi SE csapatából egyéniben Horváth György szerepelt a legjobban, 6. helyen végzett, ideje 1:11:30, őt követte Kívés Bendegúz a 15. helyen 1:17:07-tel és Borbély Sándor a 17. helyen 1:18:07 idővel. A negyedik versenyző Marosi Ákos 1:28:12-al 31. helyen ért célba. Csapatban a Magyar Bajnokságot a BEAC nyerte Csere Gáspárral és Farkas Dáriussal a soraiban.

A SZoESE csapata a második helyen végzett 3:46:44-es idővel. Edzőjük: Kívés István.

A Spar Budapest Maratonon 20 ezer fölött volt a résztvevők száma. A rendezők mindenféle távokat kínáltak és mint eddig is, kiválóan bonyolították le a kétnapos programot. A SZoESE egy kivétellel eddig mindig a dobogó tetejére állhatott maraton stafétában. Így volt ez az idén is. 2 óra 20 perc 4 másodperc idővel meggyőzően, több mint 4 perccel utasította maga mögé az BEAC és az FTC váltóit, hasonló összeállításban, mint a félmaratoni ob-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában