Röplabda

2023.10.26. 15:59

Nem termett babér a röpis fiúknak Pécsett

Az NB II.-es férfi röplabdabajnokságban újabb két meccset játszott le a SZoESE, ám ezúttal a PTE-PEAC, valamint a Szolnoki SPC dolgát sem tudta megnehezíteni az egyetemista csapat.

Sütő Dániel

Forrás: MRSZ

PTE-PEAC–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (12, 12, 10). Pécs, 60 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Gyulai G., Nagy Zs.

SZoESE: Varga E., Barbalics, Konetsny, Dobos, Temesi, Horváth Á. Csere: Gőczi R., Lang, Paál, Magyar, Rózsa, Palota. Edző: Kovács Balázs, Gőczi István.

Fontos játékosai nélkül kelt útra a SZoESE, amelynek mások mellett Szabó Gábort, Biró Balázst, Marsai Richárdot nélkülöznie kellett. Ezt még tetézte, hogy Horváth Álmos ujjsérülést szenvedett a PEAC elleni első szettben, amiről később kiderült, hogy nem is ficam, hanem törés. Onnantól tehát rá sem lehetett számítani. Alapvetően a SZoESE nyitásfogadási hibái döntötték el a meccset, a vasiak nem tudtak mit kezdeni a hazai erős, pontos, precíz nyitásokkal és így a támadások sem mentek. Hamar dűlőre vitte a meccset a PTE-PEAC.

Szombathelyi Egyetemi SE–Szolnoki Sportcentrum 0:3 (-17, -7, -4). Pécs, 30 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Nagy Zs., Gyulai G.

SZoESE: Varga E., Gőczi R., Barbalics, Paál, Konetsny, Dobos. Csere: Lang, Temesi, Magyar, Rózsa, Palotai. Edző: Kovács Balázs, Gőczi István.

A Szolnok ellen ott folytatták a szombathelyi egyetemisták, ahol a pécsiek ellen abbahagyták. Folytatódott a rontott nyitásfogadások sora, bár az első szettben még egészen tűrhetően tartotta magát a vasi legénység. A jászságiak aztán remekül kapták el a fonalat és kíméletlenül kihasználták a szombathelyi hibákat. A SZoESE szempontjából rettenetesen sikerült a harmadik és a negyedik szett is. Utóbbival kapcsolatban említendő, hogy a négy szerzett pontból három a Szolnok rontott nyitásaival született. Hiába próbálta cserékkel felrázni csapatát a Kovács-Gőczi edzőpáros, semmi sem jött össze, ráadásul már a fiúk hozzáállása sem volt az igazi. Az NB II.-es együttes két veresége mellett öröm az ürömben, hogy az U17-es gárda legalább győzni tudott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában