Kosárlabda

2024.01.30. 13:17

Körmendi extréner a ZTE padján

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokságban gyengélkedő Zalakerámia ZTE KK megtalálta új edzőjét, mégpedig a korábban Körmenden ténykedő Matthias Zollner személyében.

Sütő Dániel

Forrás: NS/Koncz György

A német Matthias Zollner lett a férfi kosárlabda NB I-ben érdekelt Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője. A Zala vármegyei együttes múlt szerdán hazai pályán 78-75-re kikapott az NKA Universitas Pécstől a Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében, ezt követően csütörtökön a vezetőség megköszönte a júniusban kinevezett Lubomir Ruzicka munkáját. A klub honlapja kiemelte: hétfőn este sikerült megállapodni Zollnerrel, aki 2018 és 2020 között a Körmend együttesét irányította. 2020 májusában mindenkit meglepett a német tréner azzal, hogy távozott a Rába-partról, pedig a vasi piros-feketék komoly tárgyalásokat folytattak a szakemberrel a folytatás érdekében. 

Zollner akkor gyakorlatilag kivásárolta magát az Egis Körmenddel fennálló élő szerződéséből, majd Lengyelországban, a GTK Gliwice együttesénél folytatta pályafutását. 2021. novemberétől 2023. februárjáig az Alba Fehérvár vezetőedzője volt. A fehérváriakkal bronzérmet szerzett a bajnokságban a 2021/22-es sorozatban. A ZTE a szezon végéig kötött szerződést Zollnerrel, aki szerdán találkozik először a csapattal és a szombati, NKA Universitas Pécs elleni idegenbeli találkozón tér vissza a magyar bajnokságba az együttes kispadján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában