A legjobb korcsolyázók

2024.02.11. 07:22

Lányoknál az Oladi, a fiúknál a Brenner nyerte az Iskolák a jégen-t

Rekordszámú nevezés a XXXVII. Iskolák a Jégen versenyen! Folytatódott a szombathelyi Sport és Ifjúsági Iroda és a Városi Diáksport Bizottság alapszintű versenysorozata.

Sütő Dániel

Fotó: Szombathely MJV Sport is Ifjúsági Iroda

Az országban is egyedülálló versenyt 37 évvel ezelőtt a jégpálya megnyitásával egyidőben Varga Jenő testnevelő indította útjára és mára az egyik leglátványosabb versenyeként szerepel Szombathely diáksport versenynaptárában. A megmérettetés célja, megtalálni a város legjobban korcsolyázó iskoláit.
Az általános iskolások versenyére rekord számú nevezés érkezett, köszönhetően a város testnevelőinek. A hatfős csapatok két tartalékkal öt feladatban mérték össze tudásukat sor- és váltóverseny formájában. A 12 lány csapatban az iskolák legjobb korcsolyázói szerepeltek és a várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott a sebesség szerelmeseinek. A lányok versenyét magabiztosan az Oladi Általános Iskola nyerte, második a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, míg a harmadik a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola lett egy ponttal megelőzve a negyedik helyezett Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium csapatát.
A fiúknál 8 csapat indult a nemes megmértettetésen. Végeredmény: 1. Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, 2. Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, 3. Gothard Jenő Általános Iskola.
A szokásoknak megfelelően a versenyt Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke vezette a tőle megszokott pörgős, rendkívül élvezetes stílusban. A verseny végén külön gratulált a csapatoknak és kihangsúlyozta, hogy legyenek büszkék arra, hogy Szombathely diáksportja az ország legjobbja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában