Vízilabda: háromgólos vereség

2024.02.18. 07:26

Nem termett babér Pécsett a szombathelyi pólósoknak

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 16. fordulójában az AVUS 13-10-re kikapott.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

PTE-PEAC Mighty Bulls–AVUS 13-10 (1-3, 3-2, 6-1, 3-4). Pécs, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Csizmadia, Duray.

AVUS: Antoni – Hajmási 2, Csaba, Makarenko 1, Makrai, Juhász S., Kertész 2. Csere: Galambos B., Berényi 1,  Kovács K. 1, Németh B. 2, Sági 1, Mercs. Edző: Péter Imre.

A pécsiek legeredményesebb játékosa Galambos Gergely három góllal.

Jól kezdték a mérkőzést a vasiak, Hajmási emberelőnyös befejezésével és kissé szerencsés távoli lövésével 2-0-ra e  vezettek a vendégek. A védekezés jól működött, labdákat szereztek, lövéseket blokkoltak a szombathelyiek. A negyed végén Németh mintaszerű ejtésével 3-1-es vasi vezetéssel fordultak a csapatok

A második negyed közepéig jól koordinálták a mérkőzést a vendégek. Aztán elkezdtek  kapkodni támadásban a vendégek és elkerülhető hibákat vétettek védekezésben, 4-4-re feljött a hazai csapat. Ezután Berényi szép egyéni megoldásának köszönhetően a félidőben 5-4-ra vezettek az aligátorok. A harmadik negyedben komoly helyzeteket hibáztak a szombathelyiek, amelyeket kíméletlenül megbüntetett az ellenfél és egy 5-0-ás rohammal 9-5-re vezetett a Pécs. A negyedik negyedre védekezést váltottak a vasiak, ami jól sült el, Kertész kétszer is betalált és feljöttek 10-8-ra. Két gól ott, két gól itt: Németh egyéni akciója és Sági  találatával a vége előtt egy perccel 12-10 állt az eredményjelzőn. Végül 13-10-re nyert a Pécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában