Labdarúgás

2024.02.14. 12:09

Rájátszás a belgákkal - Keretet hirdettek a női válogatottnál

Margret Kratz szövetségi kapitány kihirdette a női labdarúgó-válogatott keretét a két mérkőzésből álló Nemzetek Ligája-rájátszásra.

Pum András

A győri Vachter Fanni is a keret tagja

Forrás: NS/Koncz Márton

Február 23-án és 27-én a világranglista 18. helyén álló belgák ellen vívnak a magyarok oda-visszavágós rájátszásos párharcot a Nemzetek Ligájában. A párharc győztese az A ligában, a vesztese a B ligában kezdi meg a következő NL-idényt. A magyarok ősszel a második helyen zártak a B ligában, míg a világranglistán 23 hellyel előttük álló belgák a harmadik helyet szerezték meg saját csoportjukban az A ligában. A párharc első mérkőzését a felcsúti Pancho Arénában játssza a válogatott, majd öt nappal később a leuveni The King Power At Den Dreef Stadium ad otthont a visszavágónak. A két mérkőzést felölelő összetartás február 19-én kezdődik Telkiben.

Margret Kratz szövetségi kapitány ezúttal csak olyan játékosoknak szavazott bizalmat, akik már bizonyíthattak címeres mezben.

A belga válogatott az elit csapatok közé sorolható, amit az is bizonyít, hogy már húsz éve bérelt helye van a világ húsz legjobb válogatottja között. Két Európa-bajnokságon is kint járt, sőt az utóbbin bejutott a negyeddöntőbe. Ellenfelünket kiváló védelem jellemzi, s a támadósort is olyan egyéniségek alkotják, akik jegyzett nemzetközi játékosok. Tudatában vagyunk annak, hogy jobbak nálunk, de mi is folyamatosan fejlődünk, mind önbizalom, mind csapatszellem terén, ezért úgy gondolom, hogy tudunk meglepetést okozni 

– nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány.

A magyar keretben nincs szombathelyi futballista, a tavaly még a Haladás Viktóriában, most Szegeden védő Schildkraut Fruzsina viszont meghívót kapott.

A magyar válogatott kerete: Schildkraut Fruzsina (St. Mihály-Szeged), Szőcs Réka (Budaörs), Terestyényi Anna (Fehérvár FC) – kapusok. Kovács Laura (ETO FC Győr), Nagy Fanni (ETO FC Győr), Nagy Virág (Sampdoria), Németh Diána (Wolfsburg), Németh Hanna (Werder Bremen), Papp Luca (FTC-Telekom), Savanya Csilla (ETO FC Győr), Turányi Lilla Bayer Leverkusen), Csiszár Henrietta (Internazionale), Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom), Németh Loretta (First Vienna), Pusztai Sára (Besiktas), Süle Dóra (ETO FC Győr), Szabó Viktória (Zürich), Vachter Fanni (ETO FC Győr), Zeller Dóra (1. FC Köln), Kaján Zsanett (Como 1907), Pápai Emőke (Grasshopper), Siber Glória (Charlton Athletic), Zágor Bernadett (MTK Budapest) – mezőnyjátékosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában