Országos verseny

2024.03.15. 19:08

Egyre jobbak a körmendi súlyemelők

Múlt hétvégén, immáron 13. alkalommal tisztelegtek a versenyzők Tóth Géza, a '64-es tokiói olimpián ezüstérmet szerző súlyemelő emléke előtt. Az elmúlt hét esztendőben már a Körmend Impulzus SE versenyzői is megmérettetik magukat országos szinten is nagy népszerűségnek örvendő eseményen.

Sütő Dániel

Fotó: VN

Idén két atléta képviselte a Rába parti kisvárost. Lukács Boglárka junior korcsoportban, az 59 kg-os súlycsoportban indult, élete első kiemelt versenyén. A debütálás nem is sikerülhetett volna jobban, mivel 44 kg-os szakításnak és az 59 kg-os lökésnek köszönhetően a nap végén aranyérem került Boglárka nyakába. 

Pungor Péter tavaly még junior crossfitt vb-n vett részt, de ettől az évtől már felnőttek között kell megmutatnia a tudását, igaz ezen a napon csak súlyemelésben. Ebben a kategóriában ő is újoncnak számított, első kiemelt felnőtt versenyén van túl. Klubtársához hasonlóan ő sem távozott üres kézzel. Szakításban 97 kg-os és lökésben 122 kg-os teljesítménye jutalma bronzérem lett 81 kg-os súlycsoportban.

 A versenyzőket Mosolits Bálint és Szollár János készítette fel. Az edzők elmondták, hogy azért is megsüvegelendő Boglárka és Péter teljesítménye, mert sok indulóval szemben nekik a súlyemelés csak az egyik területe az ő fő sportáguknak a funkcionális fitnessnek, azaz ismertebb nevén a crossfitnek, így nekik kevesebb idő jut eme sportág gyakorlására, fejlesztésére, mint akik csak ezt űzik. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában