Beharangozó

2024.03.03. 16:40

Futsal: a második fogadja az éllovast - Kecskemét-HVSE rangadó

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 3. fordulójában a Haladás VSE a Kecsemét vendégeként lép pályára hétfőn 18.30-kor.

Tóth Gábor

Ferraz Conde Felipe vezetőedző nagyszerű munkát végez

Fotó: Unger Tamás

Sokat utazik mostanában a listavezető, címvédő szombathelyi gárda, pénteken ugyanis még Nyíregyházán játszott bajnokit – az a rangadó 4-4-es döntetlennel zárult, úgy, hogy a hazaiak már 4-2-re vezettek, ám Vas Ádám a hajrában két gólt is szerzett, így egyenlített a csapatának.

– Rendkívül rossz szituációban voltunk a végjátékban, hat faultunk volt, kétgólos hátrányt mutatott az eredményjelző, és mégis vissza tudtunk jönni a meccsbe. Sőt! Még arra is volt lehetőségünk, hogy nyerjünk. Ezért azt gondolom, hogy a mérkőzés vége nagyon pozitív volt, és ezt kell tovább vinnünk magunkkal, hiszen hétfőn újabb összecsapás vár ránk. Nincs időnk szomorkodni a pontvesztés miatt, gyorsan kell reagálnunk a mérkőzésen történtekre, ugyanis hétfőn is nehéz párharc vár ránk, ismét idegenben, ismét egy nagyon jó csapat ellen – fogalmazott a péntek esti nyíregyházi iksz után a klub honlapján Ferraz Conde Felipe vezetőedző.

Bizony Kecskeméten is nehéz mérkőzés vár a zöld-fehérekre, hiszen a házigazda mindkét meccsét megnyerte a felsőházban: 5-4-re verte a vendég DEAC-ot, majd óriási meglepetésre 3-1-es győzelmet aratott Berettyóújfaluban. Így fellépett a dobogó második fokára, két ponttal lemaradva a HVSE mögött – rangadót vívnak a felek. Az alapszakaszban egyébként a Haladás Szombathelyen 5-0-ra, Kecskeméten pedig 3-2-re verte soros ellenfelét. A Kecskemét masszív csapat, több válogatott játékost – Haász Benjamin, Kajtár Mátyás, Krajcsi Bence, Fekete Márk, Pál Patrik, Suscsák Máté – vonultat fel, és két szerb légiós is akad a keretben. Ráadásul a Kecskemét főleg hazai pályán veszélyes mindenkire.

A zöld-fehéreket érintő hír, hogy a napokban két edzőmeccset is játszott Kecskeméten Szerbia korosztályos nemzeti csapatával az U19-es magyar válogatott – amelybe a Haladásból Novák Dániel és Körmendy Gábor kapott behívót. Az első meccs 1-1-es döntetlennel végződött, a második összecsapást a szerbek nyerték 3-1-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában