Profi győzelem

2024.03.12. 17:53

Zsankó Petra a dobogó tetején! - Nagyszerű formában kezdte az idei versenyszezont a vasszécsenyi kerékpáros

Megszerezte pályafutása első profi győzelmét a vasszécsenyi kerékpáros, Zsankó Petra – egy horvátországi nemzetközi versenyen állhatott a dobogó tetetjére.

Tóth Gábor

Forrás: VN/Kispál Csaba

A 23 éves vasszécsenyi sportoló az idei szezonban az osztrák Rapso Knittelfeld klubcsapatát erősíti – és remekül kezdet a 2023-as versenyszezont. Február elején még egy dubaji meghívásos versenyen lett harmadik a világbajnok belga Lotte Kopecky és a korábbi Európa-bajnok holland Lorena Wiebes mögött. Majd a napokban a nemzetközi szövetség (UCI) horvátországi egynapos versenyein állt rajthoz. A második versenye sikerült jobban: a Porec és Tar közötti 108 kilométeres megmérettetésen elsőként ér célba – ezzel megszerezte pályafutása első profi győzelmét! Az első versenyen 19. lett. Az első versenyt szerdán, a másodikat vasárnap rendezték – fizikálisan tehát elég megterhelő volt a szoros menetrend.

Forrás: VN/Kispál Csaba

– A két verseny hasonló volt, sok szökési kísérlettel – összegzett a Magyar Távirati Irodának Zsankó Petra. – A lábaim jól bírták, szerencsére az utolsó hegyen el is tudtam menni a második versenyen. A szerdai napot nagyon sajnáltam, mert még az utolsó három kilométeren belül is szökésben voltam a lengyel bajnokkal, de befogtak minket. Akkor rossz pozícióba kerültem és nem tudtam már előre menni, de a vasárnapi győzelem kárpótolt mindenért! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában