Eredmények

2024.05.01. 15:30

Teke: Móricz Zoltán két aranya - A Répcelak válogatott tekézője egyéniben és összetettben is győzött

A Répcelaki SE játékosa, Móricz Zoltán nyerte az országos felnőtt férfi egyéni tekebajnokságot. A válogatott tekéző az összetett egyéni bajnokságot is megnyerte.

Pum András

Az összetett versenyt Móricz Zoltán nyerte, jobbján a második Horváth, balján klubtársa, a bronzérmes Molnár

Forrás: VN/MATESZ

Kaposvárott rendezték az országos felnőtt férfi egyéni tekebajnokság és az országos felnőtt férfi egyéni sprint tekebajnokság döntőjét. Majd pedig e kettő eredményét összeadva hirdették ki az összetett helyezéseket is. A vármegyei, a területi, majd a regionális selejtezőket követően összesen 32 játékos kvalifikálta magát a fináléba – illetve a válogatott játékosoknak nem kellett selejtezniük, ők a szabályoknak megfelelően csak a döntőben csatlakoztak a mezőnyhöz. Vármegyénket Somodi Károly, Molnár Pál, Bíró Patrik, a válogatott Móricz Zoltán (valamennyi Répcelaki SE) és Kuslits Gergely (Balogunyom TK) képviselte. A répcelaki Danóczy Richárd sérülés miatt nem tudott elutazni a somogyi döntőre.

Először a klasszikus, 4x120 vegyes gurításos egyéni versenyt rendezték – gyakorlatilag ez a versenyszám az igazi döntő. Nos, vármegyénk játékosai alaposan kitettek magukért, ugyanis a dobogóra két répcelaki játékos is felállhatott. Az első helyet a tavalyi bajnok Móricz Zoltán szerezte meg, aki 646 fával nyerte meg a versenyt! Nagy csata volt az aranyéremért, ugyanis a második helyen mindössze egy fával (645) lemaradva Horváth Zoltán (Zalaegerszegi TK) végzett. Bronzérmes pedig Somodi Károly (Répcelak, 641 fa) lett. Ha úgy nézzük, szinte három répcelaki végzett a dobogón, hiszen Horváth Zoltán az előző bajnokságban még a répcelakiakat erősítette, tavaly nyáron igazolt Zalába. Bíró Patrik 625 fával a 7., Kuslits Gergely 613 fával a 11. helyen végzett.

Ezt követően a sprint versenyszámot rendezték meg, ahol egyenes kieséses rendszerben dobtak egymás ellen a játékosok. A vasiak közül legtovább, mégpedig  a legjobb nyolc közé Móricz Zoltán jutott, ahol  2-1-re kikapott Köfém SC játékosától, Németh Attilától. A sprint versenyszámot a hazai pályán játszó Botházy Péter (Investment Közutasok Kaposvári TK) nyerte, miután a döntőben 2-1-re verte Nemes Attilát (Zalaegerszegi TK).

Az összetett versenyt (a klasszikus egyéni+sprint eredmény összeadva) Móricz Zoltán nyerte 646+220, azaz összesen 870 fával. Második helyen Horváth Zoltán  (Zalaegerszegi TK, 645+219=864) zárt, míg a harmadik helyen a répcelaki Molnár Pál (639+216=855) végzett. Somodi Károly az 5. (641+209=850), Bíró Patrik a 8. (625+208=833), Kuslits Fergely pedig a 15. (611+198=809)  helyen végzett.

Répcelakon pedig a női döntőket rendezték meg, itt nem volt vasi játékos – olyan viszont igen, aki korábban vasi színekben szerepelt. Az egyéni versenyszámban ugyanis László Kata (ZTE-ZÁÉV TK) diadalmaskodott, aki korábban Szentgotthárdon is játszott. Összetettben Méhész Anita (C.S Electromures Romgaz) győzedelmeskedett, míg a sprint versenyszámot Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE) nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában