• cikk kép
  Staféta Dr. Kondora Bálinttal

  Schimmer Roberta azt kérdezte dr. Kondora Bálinttól, a megyei közgyűlés elnökhelyettesétől, hogy munkáját miképp tudja összeegyeztetni a táncos múlttal és a biciklis hobbival.

 • cikk kép
  Kern András Bujtor Istvánról, dalokról, filmről és arról, hogy mi marad végül az ember után

  Megfejthetetlen titok a dal. Így vélekedik Kern András arról, hogy mitől találtak utat a közönséghez az általa énekelt számok, amelyek szerinte inkább hozzászólások a világhoz.

 • cikk kép
  A Savaria Ünnepségek a múlt képein

  Évről évre a Savaria Történelmi Karnevál legnépszerűbb programjai közé tartozik a jelmezes felvonulás. Városunk római kori alapítására emlékezve első ízben 1961-ben rendezték meg Szombathelyen a mai fesztivál „jogelődjét”, a Savaria Ünnepségeket.

 • cikk kép
  Fasírt, lekvár is lehet gombából

  A gomba közismerten egészséges alapanyag mindenféle ételhez, hiszen jelentős a fehérjetartalma, szénhidrátot alig tartalmaz, kevés benne a kalória. Sokan fogyasztják, de többnyire csak rántva, pörköltnek elkészítve, illetve a levest gazdagítják vele. Ennél azonban jóval színesebb a gombaételek palettája.

 • cikk kép
  Emberként küzdött a háború poklában

  Simaság - Sokan, sokat tettek azért, hogy méltó emléket állítsanak vitéz Horváth Sándornak. A temetőben lévő emléktáblánál ezentúl bárki leróhatja tiszteletét a hazafi előtt.

 • cikk kép
  Staféta Schimmer Robertával

  Dr. Szijártó Valéria Schimmer Robertát kérdezte arról, hogy mi az, ami feledteti a tanítványaival történő egész nyarat betöltő készülődés fáradságát?

 • cikk kép
  Négyszemközt - Prof. dr. Rácz Péter születésnapját konferenciával ünnepelték

  Prof. dr. Rácz Péter szemészorvos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház tudományos munkatársa, az MTA doktora - címeit hosszasan lehet sorolni - nemrég betöltötte 80. életévét. Ma is aktívan részt vesz a munkában, tanácsaival, hihetetlen élettapasztalatával segíti a betegek gyógyítását. Születésnapját nem is ünnepelhették volna másként, mint tudományos konferenciával.

 • cikk kép
  STAFÉTA Dr. Szijártó Valériával

  Takács Zoltán Bálint kérdezte dr. Szijártó Valériát, Sárvár címzetes főjegyzőjét, mit jelent a kikapcsolódás.

 • cikk kép
  A „fasírtos fiú”: EP, Szigliget és egy fotó

  Július 14. Akkor ment el, amikor, amúgy Szigliget rendesen „kezdődni” szokott.

 • cikk kép
  Kicsit fáradtan, de visszatért

  Az utolsó Bourne film, kilenc éve készült, ha leszámítjuk a 2012-es Hagyatékot, ami bár nem lett rossz, de nem ért az elődök nyomába és nem is Matt Damon volt a főhőse. Most azonban visszatért a címszereplő, a kérdés csak az, hogy volt-e értelme egy lezárt történetet újra elindítani. A válasz igen és nem.

 • cikk kép
  Csillag-szóró a kőszegi éjszaka: Kokoschka babája, amikor Gergye Krisztián 40

  A Kőszegi Várszínház évadzáró előadásának végén mindenfelé csillagszórók szikráznak a nézőtéren: Gergye Krisztián kortárstáncos-koreográfus-rendezőt ünnepli a közönség. Kőszegen született és pont 40 éves.

 • cikk kép
  Szabad vásznak az Indóházban

  Polgár Csaba Ferenczy Noémi-díjas textilművész-képzőművész (1942-2016) alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken délután a rumi Indóházban. A lét mintázatait kiadó szellős-fényes labirintusban a pályatárs és hat évtizeden át jóbarát, Fábián László író kalauzolta a közönséget.

 • cikk kép
  Staféta Takács Zoltán Bálinttal

  T. Takács Tibor azt kérdezte Takács Zoltán Bálinttól, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatójától, miképp lehet a nyarat kultúrával megtölteni egy fürdővárosban.

 • cikk kép
  Szent Márton nyomában jártak

  Különleges módon emlékezett meg a szentről a Visegrádi Szent György Lovagrend Vas megyei priorátusa, illetve a 350. számú Szent Márton Cserkészcsapat. A két lelkes elhivatott „Kerekek és Lépések”- Szent Márton nyomában címmel szervezett biciklis zarándoklatot.

 • cikk kép
  Kölcsönös megállapodás arról, hogy mi történt

  A hivatalos bocsánatkéréseknek az a mélyebb értelmük, hogy a tettesek és áldozatok, pontosabban a tettesek és áldozatok mai képviselői, „kölcsönös megállapodásra jutnak arról, mi történt valójában akkor és ott”. A bocsánatkérés a két csoport közötti bizalom megteremtésének első lépése.