• cikk kép
  Staféta Szabó Róbert Endrével

  Karácsony Éva azt kérdezte Szabó Róbert Endre színművésztől, milyen a munka a fogyatékkal élőkkel a színjátszó körben.

 • cikk kép
  Staféta Karácsony Évával

  Karácsony Évától azt kérdezte Ostyola Zsuzsa, hogy a fogyatékkal élőknek milyen lehetőségük van teljesebb életet élni?

 • cikk kép
  A bakterház falai őrzik az emlékeket - Elza néni sosem szakadt el hivatásától, máig hallja a szívében a vonat zakatolását

  Egykor hangos szóval, zakatolva futott be az állomásra a vonat, útját gondosan követték, figyelték a településen. Az utolsó női bakter, Elza néni pedig közrejátszott abban, hogy a sok-sok év alatt ne legyen nagyobb baleset. Ez volt az ő egyik küldetése a sok más mellett.

 • cikk kép
  Korán váltott a vizes vonalra

  Pécsett született, de már csaknem négy évtizede Vas megyében él Nádor István. Több mint másfél évtizedig vezette a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot. Nyugdíjasként a megyei mérnöki kamarát vezeti, nagy sportbarát és szeret utazni, felfedezni a világ szépségeit.

 • cikk kép
  Szenteket szent helyről, Bartókot a Bartók Teremből

  Szombathelyi ősbemutatója után Budapesten a Belvárosi Szent Mihály templomban is bemutatták Horváth Barnabás: Szent Miklós csudatettei című művét a Mennyei- Földi Harmóniák Egykor és Ma sorozatban a Szentek Dicsérete című hangversenyen Vinczeffy Adrienne vezényletével.

 • cikk kép

  Június 11-én, szombaton este 7 órakor Prémium Premier a Weöres Sándor Színházban

  Közönségtalálkozóra hív a Prémium magazin

  Már kapható az újságárusoknál a Pannon Lapok Társasága Prémium magazinjának nyári lapszáma, borítón a gyönyörű fiatal modellel, Horváth Alizával. A kiadvány interjúkkal, számos érdekes történettel, utazási tippekkel, divat- és egészségrovattal is jelentkezik.

 • cikk kép
  Staféta Ostyola Zsuzsával

  Fekete Linda azt kérdezte Ostyola Zsuzsától, milyen szerepben tudná magát elképzelni a Weöres Sándor Színházban.

 • cikk kép
  Kézzelfoghatóvá vált a borzalom - Auschwitzba tettek látogatást a tanulók

  Május közepén a szombathelyi Savaria középiskola 92 tanulója és négy kísérője Auschwitzba utaztak.

 • cikk kép
  A rocktörténész politikus - Gróf István számos területen kipróbálta magát

  Sárvár, Sótony - A leginkább sárváriként ismert, de egy idő óta már Sótonyban élő Gróf István számos területen kipróbálta magát: dolgozott az agráriumban, a városi önkormányzatnál, a turizmusban, és aktívan politizált. Ma is rocktörténeti rádióműsorokat készít, igyekszik felfedezni a világ kevésbé ismert részeit, ő volt a szervezője a most záruló Évezrednyitó beszélgetéseknek.

 • cikk kép
  Okos gyerekek okostelefonnal - A tanulást is ösztönözheti

  Hogy lehet a mai gyerekek számára érdekes módon kínálni a tanulnivalókat? Erre is példa Ódor Noémi és Adonyi Dávid környezettani posztere, amit a Természet-, műszaki és gazdaságtudományok alkalmazása című nemzetközi konferencián mutattak be.

 • cikk kép
  Aki gyalog ment ki az olimpiára

  Gyalog ment a londoni olimpiára, kétszer tette meg az El Camino zarándokutat, megmászta Kilimandzsárót, körbesétálta Magyarországot, és most ismét túrát tervez Kinyó Zsolt: végigjárja a Szent Márton útvonalat Toursból haza. Szombathelyen találkoztunk, amikor vizsgázni jött pedagógiából és sikeresen szigorlatozott földrajzból.

 • cikk kép
  Szombathely Széll Kálmánja

  A róla készült portréfilm bemutatójával is ünnepli a megyeszékhely neves orvosának, polgárának 90. születésnapját. Dr. Széll Kálmán értékrendje és élete példát állít mindannyiunk elé.

 • cikk kép
  Melyik vasi település a bakancsos turizmus és a teke mini fellegvára?

  A Vasi Hegyhát erdős lankái között húzódik meg az egyutcás Nagymizdó. A nevét arról kapta, hogy az 1200-as években az itteni lakosság volt a királyi udvar legnagyobb méz-beszállítója. A hagyomány ma már nem él, kihaltak a legutolsó méhész családok is. Az országos kék túra és a Mária-út bakancsos turistái azonban kivétel nélkül szép emlékekkel távoznak innen.

 • cikk kép
  A vallás és a nyelv összetart - A Pinka völgye a háború előtt a szombathelyiek kedvelt üdülőövezete volt

  Horvátlövőn mindössze 214-en laknak, arra viszont méltán büszkék, hogy az öt Pinka-völgyi nemzetiségi faluból lakosságarányosan innen jár a legtöbb gyerek a felsőcsatári iskolába. Az önálló önkormányzatiság éveiben megteremtették a kényelmes lakhatás feltételeit, ám az utóbbi években mintha csökkenne a kistelepülések iránti állami odafigyelés.

 • cikk kép
  Áldozatból bűnös?

  A Kiss László és két úszótársa által 1961-ben megerőszakolt Takáts Zsuzsannának 55 év után kamera előtt kellett megvédenie magát. Azok a kemenesmagasi iskolába járó lányok, akiket tavaly nyáron egy táborban a tanáruk molesztált, csak a napokban nyugodhattak meg, miután az orvosszakértő megállapította, hogy igazat mondtak. Az áldozathibáztatás jelenségéről dr. Buda Botondot kérdeztük.

Magazinok