• cikk kép
  Programok, rendezvények Vas megyében október 13-tól

  Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 13-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  Staféta Dézsi Rékával

  Mennyiben változott az elmúlt években a kismamák szülésről alkotott elképzelése? – kérdezte Fűzy Gábor Dézsi Réka dúla-trénertől.

 • cikk kép
  Íme, a Soltis Lajos Színház Erős Oszlopa - Lestár Péter

  Lestár Péter üzletember elsőként kapta meg a Soltis Lajos Színház Erős Oszlopa-címet. Nem véletlenül: évek óta kiemelkedően jelentős támogatója (és rendszeres látogatója) a celli színháznak.

 • cikk kép
  Vekerdy Tamás: öröm nélkül nincs tanulás

  Woody Allen, a híres színész, rendező, író mesélte, hogy járt intenzív tanfolyamra, és megtanult gyorsolvasni. Húsz perc alatt ki is végezte a Háború és békét. Később aztán csak arra emlékezett, hogy az oroszoknál játszódik.

 • Danics Dóra - A verseny után itt lépett fel először – győztesként

  Négy estére Hollywood beköltözött a Bartók Terembe. A nagyszabású koncertsorozat minden évben az egyik legjelentősebb társasági esemény a városban.

 • cikk kép

  A Berzsenyi könyvtár gyűjti a 100 éves épület képeit, dokumentumait

  Egy flashmob erejéig a Savaria Szállónál kávéztak

  Az egykori Savaria Szálló a „Nyugat Királynője”, Szombathely emblematikus épülete volt. Neves színészek, sportolók is lakták, de szállodai és éttermi, kávéházi funkcióján kívül a város egyik fontos kulturális és szórakoztató központjának szerepét is betöltötte.

 • cikk kép
  Staféta Fűzy Gáborral

  Mennyire népszerű a pilates mozgásforma Vas megyében? – kérdezte Bokor Zsolt Fűzy Gábor rehabilitációs és erőnléti edzőtől.

 • cikk kép
  Sushi és szamurájkard

  Szombathely - Hatodik alkalommal rendeztek japán napot a vasi megyeszékhelyen szombaton. Erre az alkalomra is teljesen megtelt a Savaria Mozi előtere, de a nézőtér és az intézmény összes folyosója is.

 • cikk kép
  Leiningen-Westenburg Károly naplójának részletei

  "Holtig hű Károlyod"” –így búcsúzik feleségétől naplójában Leiningen Westenburg Károly aradi vértanú 1849. október 5-én. Az aradi tizenhármak kivégzése után Leiningen naplóját Thun Károly osztrák tábornok juttatta el az özvegyhez. A napló részletesen leírja a csatákat, és szól a katonatársakról.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: Nyusz új otthona

  Bizony, már hűvösek a reggelek. A földből pára száll fel a fű közül, ami még mindig zöld ugyan, és üde színű, de hamarosan dér lepi be majd.

 • cikk kép
  Detroitból hazafelé besorozták -– Aztán kitört a nagy háború

  Buzás József szergényi gazdálkodócsaládban született 1890-ben, 17 évesen döntött úgy, hogy a barátaival nekivág Amerikának. Detroitban, a Ford-autógyárban talált munkát, mint annyi magyar a múlt századfordulón. Aztán nyergelt, fordult – és váratlanul magával sodorta a nagy háború.

 • cikk kép
  Boros Lajos: jókor lenni, jó helyen

  Tele vannak a bulvárlapok, hogy Boros Lajos izgult egykori rádiós kollégája, Bochkor Gábor visszatéréséért. Pedig ő sem tudott elszakadni a mikrofontól. Azt kevesebben tudják, hogy Boros igazi kreatív, amatőr feltaláló, szabadalmak gazdája. Úgy érzi, mára megfejtette a sikerfaktor titkát...