• cikk kép
  Egy furcsa ünnep '90-ben: A sör és a virsli után a május elseje is elfogyott

  Minden bizonnyal nagy fölénnyel nyerné a legkülönösebb május 1. címet a 25 évvel ezelőtti.

 • cikk kép
  Szóböngészők

  Nyelvészek, szakmabeliek és mindazok, akik magyarul beszélnek, írnak bizonyára jól tudják (tudjuk), melyek a magyar nyelv változásainak, fejlődésének, esetleg elszegényesedésének, romlásának a szakaszai, okai.

 • cikk kép
  Ön tudna száz kilométert evezni? – nézze meg azokat, akik szombaton megtették a Rábán

  Csörötneknél gyülekeztek szombaton azok a lelkes sportemberek, akik az ilyenkor hagyományos Rába 100 túrára vállalkoztak.

 • cikk kép
  Staféta Nagy Balázzsal

  Ezúttal a staféta vendége Nagy Balázs, egy szombathelyi fagylaltozó tulajdonosa, akit arról faggattunk, milyen különlegességekkel készül az idén.

 • cikk kép
  A kövérség halálhoz vezet, a cukorbetegség gyorsabban öl, mint a dohányzás

  Szombathely - A Genius Savariensis Szabadegyetem Savaria héten tartott kurzusának egyik témája a cukorbetegség volt. Zsúfolásig megtelt a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ egyik terme, sokakat érdekelt korunk egy legveszedelmesebb népbetegsége, a cukorbetegség. Dr. Baranyai Marietta szerint sokat tehetnénk mi magunk a megelőzés érdekében. Az is kiderült, hogy a cukorbetegség gyorsabban öl, mint a cigaretta.

 • cikk kép

  Akkor is nagyüzem van a parancsnokságon, ha éppen nem mentenek életet vagy tulaj

  Egy éjszaka a tűzoltókkal

  Tudta, hogy riasztás esetén két perc alatt kell felkészülniük az indulásra a katasztrófavédelem munkatársainak? Egyebek között ez is kiderült a tűzoltóságon töltött estén, amelynek tapasztalatait önökkel is megosztjuk.

 • cikk kép
  A letenyei Ádám Krisztián tervezte a Bajnokok Ligája új trófeáját

  Letenye - Az alkotók azt mondják: a kézilabdát jellemző taktika, a gyors passzok és átlövések jelennek meg a női Bajnokok Ligája új trófeáján, mely egyértelműen szakít a sablonokkal. A határ menti településről származó, 39 éves Ádám Krisztián és a tapolcai Sipos Balázs a fővárosi Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói tervezték a formabontó serlegét.

 • cikk kép
  Nem vagy jó turkálásban? Tuti tippek, hogy megtaláld a márkás cuccokat

  Szombathely - A turkálók lelkes látogatója és támogatója vagyok már évtizedek óta. Sokan még ma is ódzkodnak attól, hogy használt ruhát vásároljanak, pedig a ruhák sterilizálhatók, és sokszor láthatóan még senki sem hordta őket. Legfőképpen pedig nagyon olcsók.

 • cikk kép

  A Rábánál építették ki a németek a Zsuzsanna-vonalat –

  Ádáz harcok dúltak itt 70 éve

  Vas megye, 1945 tavasza. A német hadvezetés a Dunántúlt – Németország hadászati védelmi előterepeként – kitette egy hosszan elhúzódó harc minden pusztításának.

 • cikk kép
  Nem kell szívni, adnak vért

  Elképzelték már, milyen a szenvedély, ha nem alaktalanul támad a semmiből, hanem formát ölt? Milyen szembeállni és táncolni vele? Milyen lenne az a báb, amit a kezünkre húzva meg mernénk kérdezni embertársainkat, kik ők valójában? És mi lenne a válasz, ha tőlünk kérdezné meg választott figuránk: te ki vagy? E témákban készült alkotásokat is bemutattak az Itt és most című VI. Zsirai Filmnapokon.

 • cikk kép
  Varró Dani szerint az ő 37 évével már öregnek számít

  A városi könyvtár Olvasószemüveg című sorozatának keretében Varró Dani jött el Bükre, hogy szórakoztassa az ifjabb és kevésbé ifjú közönséget.

 • cikk kép
 • cikk kép
  A rátóti csikótojás

  Hol volt, hol nem volt, volt az országban egy Rátót nevű község. Ebben a Rátótban a csősz egyszer a mezőn egy hatalmas úritököt talált.

 • cikk kép
  Két fiatal író tollából született verssel kívánunk boldog költészet napját!

  Egy ellopott titkos pillanat a sárvári „nagy füzet” életéből.

 • cikk kép
  A vasi falu, ahol vasárnapi csendrendelet is van - Dozmaton jártunk

  Meglepő, de Dozmat legalább annyira fiatalos falu, amennyire régi, a sok beköltöző „gyüttment”-tel együtt a megújulás útjára lépett.

Magazinok