Hétvége

2015.12.19. 08:34

A fenyőfát és az ünnepi asztalt egységes harmóniába hozzuk a díszítéssel

Letisztult, elegáns stílusba öltöztetjük idén a karácsonyfát és a karácsonyi asztalt, főleg fehérbe, amihez legfeljebb ezüstöt vagy pasztell tónusú, visszafogott arany színt társítunk.

Horváthné Molnár Eszter virágkötővel beszélgetünk, aki az üzletét is fehérbe öltöztette, és vintage stílusú bútorokkal rendezte be, aminek szintén óriási divatja van. A fel-újított (vagyis antikolt) szekrény a férje nagyapjának suszterműhelyéből való, a hozzávaló asztal és tonett szék Eszter nagyanyjáé volt, amint mondja: összeházasították a bútorokat.

A boltban minden szemrevaló darab fehér, hagyományos karácsonyi színekben már csak megrendelésre készül asztali dísz, főleg az idősebb korosztály szereti a bordó, piros, zöld díszítést, a fiatalok a pinkkel, ezüsttel vagy lime zölddel bolondított kompozíciókat kedvelik. Aki igazán trendi akar lenni, az türkizt választ a fehérhez, vagy fehéret fehérrel.

- Ha megterítjük a karácsonyi asztalt ebédhez vagy vacsorához, válasszunk egy, legfeljebb két kombinálható színt a díszítéshez - javasolja Eszter. - A szalvéta, az asztali dísz, a gyertyatartók, az asztalterítő nemcsak egymással harmonizálnak, hanem a karácsonyfával is. Sokan úgy jönnek hozzám, hogy megmondják, milyen színű lesz a karácsonyfa díszítése, és ahhoz kérnek asztali díszt. Húsz évvel ezelőtti díszeket nem aggatnak a fára, az egységességre törekszenek.

A karácsonyfán idén minden fehér: a gömbök, a csillagok, a hópihék, a lepkék, a masnik, fehér az asztali dísz is, annak a gyertyája és díszei is. Ha már hó nincs, így idézzük a telek régi emlékét, egy kis ezüstös vagy aranyos csillogással tesszük ünnepivé. A fehér szín azonban egy pillanatra sem tűnik egyhangúnak, mert - ahogy látjuk - a formák sokfélesége teszi megunhatatlanná - mutatja Horváthné Molnár Eszter virágkötő.

 

Tóth Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!