Hétvége

2014.08.29. 18:00

A Magna Cum Laude énekese mesélt a tervekről

Szinte nincs is olyan ember aki legalább egy dalt ne ismerne a platinalemezes Magna Cum Laudetől. Gondoljunk csak az Átkozott Nőkre, a Vidéki Sanzonra, vagy a Pálinka dalra.

Farkas Eszter

A Savaria Történelmi Karneválon ugyan még nem járt a Magna Cum Laude zenekar múlt hét vasárnapig, ám nagy valószínűséggel jó élményekkel tértek haza. Hatalmas ováció és tömeg fogadta ugyanis a születésnapos együttest. Mező Misivel a zenekar énekesével a koncert e-lőtt beszélgettünk. Az énekes kézműves sörét kortyolva válaszolt kérdéseinkre, és beszélt arról is, hogy milyen tervei vannak a zenekarnak a közeljövőben.

- Nem jártunk még a Savaria Történelmi Karneválon, sem fellépőként, sem magánemberként. Ám azt tudjuk, hogy a szombathelyi közönség lelkes, így szeretünk itt koncertezni - mesélte az együttes énekese.

Nem csak a Savaria Történelmi Karnevál ünnepelt születésnapot, hanem az együttes is betöltötte a tizenötöt. Az elmúlt évekre való visszaemlékezés helyett Mező Misi inkább a jövőt firtatta vasárnap este.

- Épp készül az új lemezünk, és elmondhatom, hogy az utolsó simításokat végezzük jelenleg. Aztán jön egy kis pihi. Ilyen még nem volt az együttes életében, hogy egy-két hónap pihenést terveztünk volna be. Ezután már gőzerővel készülünk majd a december 29-ei nagykoncertünkre is, amellyel megünnepeljük az együttes 15 éves létezését. A Papp László Budapest Aréna színpadán adunk majd koncertet - emelte ki az énekes.

Mező Misi egyébként elárulta azt is: egy különleges turnéval is készülnek. Augusztus 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy különleges akusztikus-szimfonikus koncertet adott a Magna Cum Laude az 50 tagú Magyar Virtuózok Kamarazenekar kíséretében. Az akusztikus és egyben elektronikus koncertet a különleges szimfonikus hangszerelés tette egészen egyedülállóvá, megmutatva a Magna-dalok színes világát.

- Szeretnénk ezt a hangzást az ország több pontján is bemutatni. Úgy tervezzük, hogy főleg színháztermekbe jövünk majd el az akusztikus koncertsorozattal - tette hozzá Mező Misi.

Arra kérdésre, hogy esetleg a Weöres Sándor Színházba is elhoznák-e a koncertsorozatot, az énekes előkapta okostelefonját, és egy emlékeztető üzenetben feljegyezte a kérdést, és egyben kérést is.

- Szeretünk ebbe a városba jönni, szuper a közönség. Elképzelhető, elhozzuk majd az akusztikus műsorunkat. De jobb, ha feljegyzem, így biztosan emlékezni fogok, az ígéretemre - nevetett fel az énekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!