• cikk kép
  Fekete táblákra írt kihegyezett fémtűvel

  Kozma András rendező a társulat kreativitását, ötletteliségét, odaadó figyelmét köszönte és dicsérte premier után, koccintás előtt. Vagyis mindazt, ami az emberben prométheuszinak nevezhető.

 • cikk kép
  Bettina örül az Anna-bál szépe címnek, de nem életcélja, hogy szépségversenyekre járjon

  Nem életcélja, hogy szépségversenyekre járjon, komoly hivatalnoknak készül az Anna-bál szépe. Azt pedig, hogy a jó csajok mindig együtt lógnak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyik legjobb barátnője nem más, mint a bál tavalyi nyertese.

 • cikk kép
  Jó, hogy ilyen sokszínű a büki fesztivál

  Bükfürdő - Ma már tényleg nem csak a fürdőért érdemes Bükre jönni -– bizonyította a vasárnap befejeződött tizedik, jubileumi Gyógy-Bor Napok, Büki Gasztrofesztivál.

 • cikk kép
  Nagy összefogásból falunap

  Alsószölnök - Szombaton a falu apjraját és nagyját vigasságra invitálták. Nagy összefogásból jött létre az idei falunap.

 • cikk kép
  Néptánccal és nótákkal mulattak – Négyszáz adag pörkölt fogyott a nagygeresdi falunapon

  Nagygeresd – Egy sátor nem volt elég: a faluház udvarán két nagyobb, két szellősebb sátrat és egy óriási napernyőt is felállítottak, hogy mindenki kényelmesen elférjen. A pörköltnek csak a híre maradt délutánra – ennyire jól sikerült az ebéd és a falunap.

 • cikk kép
  Ilyen volt a celli vadásznapok második napja

  Változatos programokkal folytatódtak szombaton az I. Kemenesaljai Vadásznapok Celldömölkön.

 • cikk kép
  Staféta Szárnyas Ildikóval

  Szakmájától látszólag távol eső tevékenységeket is űz Szárnyas Ildikó: a fogtechnikus ötvösséggel, kerékpárépítéssel, asztalossággal foglalkozik, Masszi Ferenc festőművész kérdezte, hogyan férnek meg ezek egymással?

 • cikk kép
  Az ősök szava - Minden, ami szép, dalt fakaszt

  A zirci születésű Varga Gábornak tavaly jelent meg Lélekhang címmel, versekből, prózai írásokból összeállított kötete. A harmincnégy éves irodalmár tagja a Batsányi – Cserhát Művész Körnek, költeményei a Délibáb magazinban és antológiában, a Főnix-dala irodalmi lapban jelentek meg.

 • cikk kép
  Staféta Masszi Ferenccel

  Melyek azok a kulturális, kikapcsolódást segítő programok, amelyek nem hiányozhatnak egy pihentető nyárból? - kérdezte Czirók Zoltán repüléstörténész.

 • cikk kép
  Huszárik Katával Szombathelyen: "Olyan vagyok, mint az esőkabát"

  Sokkal többre vagyunk képesek, mint amennyit feltételezünk magunkról. Ezt a tapasztalást hozta Huszárik Katának Sáry László fantasztikus „Futkosás-operája”.

 • cikk kép
  És mégis mozog a nyelv - Eső után nem köpönyeg, hanem kágyilló

  Szombathely – Igazán nem lehet azt mondani, hogy csekmet, bár fittizni azért nem kell vele. Csak használni. De nem mindegy, hol és mikor. Ilyen a szleng.

 • cikk kép
  Staféta Czirók Zoltánnal

  Hol landolna a nyáron egy képzeletbeli szabadjegy birtokában? - kérdezte Mayer László, a Vas Megyei Levéltár munkatársa.

 • cikk kép
  Cselényi Nóra: "A jelmeznek is van dramaturgiája"

  Kőszeg - Megnyertük volna a fogadást: Cselényi Nóra jelmeztervező vállán most is ott van az elmaradhatatlan, óriási táska. Mert sose lehet tudni, mikor látja meg pont azt a textíliát – vagy pólót, szoknyát, farmernadrágot, indiai kendőt stb. –, amire feltétlenül szükség van az éppen készülő előadásban. Bele is halna, ha nem találná meg. De mindig megtalálja. A Kőszegi Várszínházban beszélgettünk.

 • cikk kép
  Egy cipődizájner különös élete

  Megtudhatjuk, hogyan lehet saját cipőmárkánk a semmiből, és hogy Ausztriában könnyebb vállalkozni. Sőt még az is kiderül, hogy a kolerabaktérium könnyedén kiszűrhető a vízből.

 • cikk kép
  Schrammel Imre hazatér: szétrobbantott művészet a képtárban

  A város és az intézmény nagy pillanatának nevezte az esemény valamennyi szónoka Schrammel Imre iparművész, keramikus képtári kiállításának megnyitóját. A szombathelyi születésű alkotó szülővárosának ajánlotta föl a kerámia határait szó szerint fölrobbantó életműve legjelentősebb darabjait. A megnyitón természetesen ő maga is itt volt.

Magazinok