• cikk kép
  Aki jól akarja érezni magát a Volton, az megtalálja a módját

  Az élet kora délután indul be, s hajnalig tart Sopronban. Hangosan dübörgő zene, haveri társaság. Ez a Volt, a legnagyobb vidéki zenei rendezvény Magyarországon. Kedd óta tart az őrület, ami fiatalok tízezreinek nyújtja a fesztiválozás élményét. A legnagyobb tömeget természetesen a hét végére várják a szervezők.

 • cikk kép
  Vitorlák a Vulkánparkban: tér-képzők a Ság hegy lábánál

  A Ság hegy lábánál álló Vulkánház önmagában is különleges élmény, hát még leendő építészeknek. A Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói egy hetet töltöttek el a Kemenes Vulkánparkban. De nemcsak az európai színvonalú épületet tanulmányozták, hanem terveztek-építettek is. Folytatás várható.

 • cikk kép
  Az esőlemez és a tantusz

  Az első, bizonytalan „halló!” hivatalosan 1876-ban hangzott el, a hangot forradalmi újdonságként drótok közvetítették. Az LB-telefon feltalálója, Alexander Graham Bell maga sem hitte volna, hogy szerkentyűjével forradalmat csinál. Azóta tart.

 • cikk kép
  Búfelejtő vendéglátó helyek

  A maiak már kevesen tudják, hogy a bezárt Pannónia étterem épülete volt korábban a Sabaria szálló. Még előtte „a Montenuovo hercegeké volt, akik lakóháznak használták.

 • cikk kép
  Nyitni szent Márton lelkiségén keresztül

  Felemelő szeretet! Ezt választotta a Szent Márton jubileumi év jelmondatának a Szombathelyi Egyházmegye.

 • cikk kép

  A csücsörítés, virsliláb és a nagyi rezsója már ciki

  Ilyen egy jó szelfi

  Van, aki a strandon, más kirándulás vagy buli közben készít szelfit. A népszerű önfotózást mi is kipróbáltuk szerkesztőségünkben, fotóriporter kollégánk Zergi Borbála -– aki gyakorlott szelfis -– pedig elmagyarázta, hogyan is készítsünk jó önfotókat.

 • cikk kép
  Staféta dr. Tóth Lászlóval

  Hogyan egyeztethető össze az ügyvéd igazságérzete és az ügyfelek akarata? – kérdezte dr. Hoós Tibor a Vas Megyei Ügyvédi Kamara elnökétől, dr. Tóth Lászlótól.

 • cikk kép
  Maksa Zoltán híradó nélkül is humorizál

  Veszprém - Maksa Zoltán 32 éve járja már az országot. A humoristát a Szeszélyes évszakok Maksa Híradójából ismerte meg igazán az ország. A nevettető kérdésünkre elárulta, otthon bizony ő is pihen! Egy országot megnevettetni, mosolyt csalni tízmillió ember arcára nem könnyű feladat. Maksa Zoltán azonban megpróbálta, s egy országnyi ember szívébe lopta be magát. Kedves, közvetlen, aki képes magán is nevetni.

 • cikk kép

  Útközben elfogyott a pénzük, beálltak szőlőt szüretelni

  Mézeshetek a világ körül

  Székesfehérvár - Éppen három évvel ezelőtt, 2011 júniusában, a boldogító igen kimondása után alig néhány nappal Harkányi Árpád és Zárug Zita elindultak nászútjukra. A legtöbb nászúttal ellentétben azonban, Zitáék még most is a mézesheteiket töltik. A világ körül.

 • cikk kép

  A hamburgert is túlélte a népi étek - Hajnalban már izzik a plató

  Porpáczy Gábor lángoskirály lett

  Minden nap kígyózó sorok, türelmesen várakozó emberek a piacon. Aztán a jutalom: jó illatú, friss és ropogós lángos. Porpáczy Gábor fogalom Szombathelyen.

 • cikk kép
  Ötcsillagos séfből lovag

  Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend ünnepélyes ceremóniáján avatta lovaggá Borda Attilát, egy sárvári hotel séfjét. Az ország legjobb gasztronómiai szakembereit tömörítő társaságnak ő az első Vas megyei tagja.

 • cikk kép
  Lackfi János nem akart papája klónja lenni

  Lackfi János, napjaink egyik legnépszerűbb szerzője volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, amelyet az Ünnepi Könyvhét tiszteletére szerveztek.