• cikk kép
  Leiningen-Westenburg Károly naplójának részletei

  "Holtig hű Károlyod"” –így búcsúzik feleségétől naplójában Leiningen Westenburg Károly aradi vértanú 1849. október 5-én. Az aradi tizenhármak kivégzése után Leiningen naplóját Thun Károly osztrák tábornok juttatta el az özvegyhez. A napló részletesen leírja a csatákat, és szól a katonatársakról.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: Nyusz új otthona

  Bizony, már hűvösek a reggelek. A földből pára száll fel a fű közül, ami még mindig zöld ugyan, és üde színű, de hamarosan dér lepi be majd.

 • cikk kép
  Detroitból hazafelé besorozták -– Aztán kitört a nagy háború

  Buzás József szergényi gazdálkodócsaládban született 1890-ben, 17 évesen döntött úgy, hogy a barátaival nekivág Amerikának. Detroitban, a Ford-autógyárban talált munkát, mint annyi magyar a múlt századfordulón. Aztán nyergelt, fordult – és váratlanul magával sodorta a nagy háború.

 • cikk kép
  Boros Lajos: jókor lenni, jó helyen

  Tele vannak a bulvárlapok, hogy Boros Lajos izgult egykori rádiós kollégája, Bochkor Gábor visszatéréséért. Pedig ő sem tudott elszakadni a mikrofontól. Azt kevesebben tudják, hogy Boros igazi kreatív, amatőr feltaláló, szabadalmak gazdája. Úgy érzi, mára megfejtette a sikerfaktor titkát...

 • cikk kép
  Richard Linklater a Sráckorral örökre beírta magát a filmtörténelembe

  Ez is mutatja, hogy Richard Linklater rendező még mindig hisz a művészi szabadságban és nem a profitorientált, kommersz művek felé húz. A Sráckor persze nem a forgatási ideje miatt mestermű.

 • cikk kép
  Programok, rendezvények Vas megyében szeptember 29-től

  Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 29-től. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  A közösségi színház kellékei

  A celldömölki Soltis Lajos Színház közösségi színházként működik, ami sok más mellett azt is jelenti, hogy a társulat önellátó. Például a színészek készítik a kellékeket.

 • cikk kép
  Miller Zoltán médiáról, sztárságról, szakmai mércéről

  A sztárság fogalma átalakult az elmúlt időszakban, mondta Miller Zoltán színész, énekes, aki most a Chicago című musical főszerepét próbálja a Veszprémi Petőfi Színházban.

 • cikk kép
  Itt a mese, hol a mese: Györéné Losoncz Andrea fejlesztő biblioterapeuta

  Györéné Losoncz Andrea fejlesztő biblioterapeuta, aki nem mellesleg magyar szakos középiskolai tanár, saját tapasztalatok alapján állítja, hogy a biblioterápiában beláthatatlan lehetőségek rejlenek.

 • cikk kép
  Erdődyek műtárgyai nyolcvan év távlatából

  Gróf Erdődy László 1956 óta most tölti a leghosszabb időt Magyarországon, júliusban érkezett. A Pásztor utcai Vasi Múzeumi Látványtárban találkozunk Szegedy Georgina 19. századi empire stílusú bútorai között.

 • cikk kép
  Virág, aki Japán-rajongó lett

  Pölöskei Virág Japán szerelmese. A hobbiból először nyelvtanulás lett, majd fél évi kint tartózkodás. Most jött meg Tokióból, ahol kultúrsokkot kapott, és a tömegjelenetekről is más fogalmat alkot.

 • cikk kép
  Turiból ősszel is divatosan

  Beköszöntött az ősz, előkerültek a hosszúnadrágok, kötött pulóverek, bokacsizmák. Mi is belevetettük magunkat az őszies hangulatba, és utánajártunk, hogy szombathelyi turkálókban és üzletekben miket tudunk beszerezni erre az évszakra.

Magazinok