• cikk kép
  Kántorképzés is lesz a megyeszékhelyen

  A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán a 90-es években nagy népszerűséggel indultak azok a szakpárok, amikor az egyik tanárszak a Hittanár volt a másik pedig a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola saját szakjai.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: A jó szándékú nyúl

  Előfordul néha, hogy szeretnénk kicsit elbújni, eltűnni a világ szeme elől. Ebben nincs is semmi különös.

 • cikk kép
  Hinni akarnak a párjuknak - Nem létezik olyan réteg, ahol egyáltalán nincs jelen a családon belüli erőszak

  Kiskorú veszélyeztetése, a házastárs, élettárs ellen elkövetett erőszak, pofonok, veszekedés, italozó életmód.

 • cikk kép
  Az ikrek sem egyformák

  Fruzsánna és Zsanett kapcsolata nem mindennapi, hiszen három perc eltéréssel születtek, együtt élnek, egy padban ülnek az iskolában, együtt alkotnak, vásárolni és fesztiválokra is együtt járnak – a kőszegi ikrek őszintén beszélnek testvéri kapcsolatukról, az ikerlét szépségeiről és árnyoldalairól. A témával kapcsolatban dr. S. Bogáth Margit pszichológus is megosztott velünk pár gondolatot.

 • cikk kép
  A messze földön híres fazekasmester hátrahagyta az utókornak munkássága gyümölcsét

  Magyarszombatfán van egy szoba, ahová egy élet munkásságát gyűjtötték össze. Czúgh János fazekasmesternek a hitvallása is a falak között van: mindig előre nézni és valami újat alkotni. Lánya, Czúgh Mária ennek nyomán rendezte be az emlékszobát.

 • cikk kép
  Alkoholizmus: van kiút a pokol legsötétebb bugyraiból?

  Azt mondja magáról, hogy alkoholista, pedig már hat éve és két hónapja nem ivott egy korty szeszes italt sem. Tudja, érzi, a hajlam nagyon mélyen benne van, nem engedheti meg, hogy a felszínre törjön. Nándor, csakúgy, mint sorstársai, megjárta a poklok poklát, miközben sebeket ejtett szerettein. Segítséggel sikerült visszakapaszkodnia a józanok világába. Az 57 éves férfi közben tönkretette a családját, majd újra felépítette kapcsolatait.

 • cikk kép
  Két összeillő hang az Iseumban

  „Két szerelmespár, mindig együtt jár...” Régen kuncogva így csúfolták a kisgyerekek a szerelmeseket. Pedig két szerelmespár – az kétszer két ember. Pont úgy, mint most az Iseumi Szabadtéri Játékokon. Van előbb Alfredo és Violetta; aztán jön Rómeó és Júlia. (Sőt: Rómeók és Júliák.)

 • cikk kép
  Jezsek Lajos: balkezes gitáros jobb kézzel

  Jezsek Lajos egykor a gimi padjait koptatta, ma pedig már zenekarával vendégként érkezik haza Svédországból. A gitárosnak ránk is volt pár perce.

 • cikk kép
  Staféta Érsek Istvánnal

  Sikeres játékosai közül mikor lép pályára valamelyik az első csapatban? – kérdezte Kovács Kálmán Érsek Istvántól, a Körmendi Kosárlabda Klub utánpótlásának vezetőjétől.

 • cikk kép
  Pánikra nincs ok, de figyelni érdemes - állítja Bálint gazda

  Balatonfüred - Lassan nem múlik el hét, hogy ne jelenne meg hír az internetes oldalakon valami különösen veszélyes növényről, vagy épp ellenkezőleg, valami olyanról, ami rendkívüli csodákra képes. A világban vannak figyelemreméltó dolgok, de a természet alapvetően olyan, mint volt, állítja a kérdésre reagálva a növények egyik népszerű szakértője.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: A dinnyelak

  Dinnyeszezon van. Biztosan te is szereted a zöld héjú, lédús finomságot. Ágota még sosem evett görögdinnyét, de most fog. Hogyan jut hozzá?

 • cikk kép
  Missziós buzgósággal

  Egy pap számára csodálatos dolog, ha együtt lakhat az Úr Jézussal. Nekem megadatott ez a kegy, van egy magánkápolnám, ahol nyugodt körülmények között tudom a breviáriumot mondani és a Szentírást tanulmányozni.