Hétvége

2016.10.08. 14:05

Az életük szarvasbikáját keresték a vasi vadászok

KÁLD Soha nem tudhatja az ember, hogy egy hang mögött milyen bika lakozik - mondta a negyedik Vas megyei trófeaszemlén Erdélyi Tamás ötszörös magyar bajnok szarvasbőgő.

Vas Népe

A szemerkélő esőben tartott hangos és szemléletes bőgésbemutatót az összegyűlt vadászoknak. Jöttek Vas megye minden részéből, Zalából, valamint szlovén és osztrák vadászok is. Hallhatták, hogyan lehet bőgőkürttel vadásztatni.

- Nem kell nagy változást hozni a gyakorlatba, ki lehet egészíteni vele - magyarázta a bajnok. Például, ha zörgeti a vadászó vendég az esetleg száraz erdőt, akkor el lehet fedni a kürttel a hangot. A szarvasbikák változatos tónusú hangokat adnak, de egy magas hang nem feltétlenül jelent fiatal bikát - figyelmeztette kollégáit a vadász. - Bármelyik lehet életünk szarvasbikája - foglalta össze.

Erdélyi Tamás ötszörös magyar bajnok szarvasbőgő-bemutatója Fotó: Szendi Péter

- Felelősségünk a vadgazdálkodás - így fogalmazott Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, amikor köszöntötte a szemle résztvevőit. - Ennek a megyének kiváló adottságai vannak a vadgazdálkodásra, ezzel élni kell - szögezte le dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke. A pénteken rendezett negyedik vasi trófeaszemle szerint jól mutatja, hogy a helyi vadászok jól sáfárkodnak a területükkel.

A számok is magukért beszélnek: 394 szarvasbika került terítékre az idei szezonban Vas megyében. Ezek között 39 arany-, 98 ezüst-, 110 bronzérmes vad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!