Hétvége

2015.09.18. 12:03

Az indiai pálmalevelekben meg van írva a sorsunk

Az emberiség negyven százalékának van pálmalevele, mégis aki keresi szinte biztosan megtalálja. Legenda vagy valóság? Egy sárvári nő megkerestette a pálmalevelét.

Budai Dávid

Az indiai pálmalevelek 3 ezer évvel ezelőtt íródtak és nem csak a múltban élt, hanem a ma élő emberek sorsára vonatkozóan is tartalmaznak adatokat. Mi magunk is elindulhatunk és megkerestethetjük a pálmalevelünket, amin a legenda szerint nem csak a múltunk, de a jövőnk is meg van írva. Körtvélyes Ágnes pár évvel ezelőtt meg is kerestette a pálmalevelét, és mint megtudtam, egészen elképesztő élményben volt része. A pálmalevekkel kapcsolatban sokan szkeptikusak, az európai embernek túl meseszerű, hogy valaki 3 ezer évvel ezelőtt megírta a sorsunkat, Indiában azonban a tradíciókat nagyon komolyan veszik, de úgy néz ki, az Unesco is komolyan vette, mivel a világörökség részévé nyilvánította. Ágnes 15 éve határozta el, hogy megkeresi saját, róla szóló pálmalevelét és kétszer el is indult Indiába, azonban az út valamiért mindig meghiúsult, így végül nem személyesen kereste meg, hanem megkerestette, és végül meg is találták. A pálmalevelek kapcsán, ahogyan Ágnes fogalmazott, benne is a racionalitás és az irracionalitás harcolt egymással.

Mivel bennem az irracionalitás kerekedett felül, adta magát a kérdés, hogyan maradhattak meg a pálmalevelek 3 ezer évig. Lemásolják őket, jött a kézenfekvő válasz. Vannak, akik a másolás, vannak, akik felolvasás mesterségét űzik. India szerte számos könyvtárban őrzik a pálmalevelek millióit, amelyek nem csupán emberi sorsokat jövendölnek meg, de a világot befolyásoló események is meg vannak írva, így állítólag a mostani menekültválság is.

Elefántáldás Kanchipuramban. Indiában nagyon fontosak a tradíciók, tisztelnek minden ősi szokást
Fotók: Körtvélyes Ágnes

Becslések szerint a ma élő emberiség negyven százalékának van meg a pálmalevele, mivel sok elpusztult. Ami viszont nagyon érdekes, hogy aki keresteti, az 98 százalékban biztosan meg is találja. Állítólag azért mert a pálmalevél hívja azt, aki keresi, így az ő pálmalevele is tartalmazta az életkorát, amikor rá kellett találnia.

A sárvári Körtvélyes Ágnes 15 évvel ezelőtt határozta el, hogy megkeresi saját pálmalevelét

És akkor lássuk, hogyan járhatunk utána a titoknak. Két lehetőség van. Az egyik, hogy mi magunk megyünk Indiába és akkor jó eséllyel három hét alatt megtalálják nekünk, ehhez csupán a születési időpontunk és egy ujjlenyomat kell. Névre, címre nem lesz szükségünk. A másik, hogy megkerestetjük, itt is hasonló adatokra van szükség, azonban ez már egy hosszadalmasabb folyamat Ágnes és férje esetében másfél évig tartott és körülbelül ötvenezer forintba került. Miután megtalálták a köteget, amelyben lennie kell a levélnek, következik a beazonosítás. Egyszerű, eldöntendő kérdéseket tesznek fel, amelyre célszerű őszintén válaszolni, ha sikert akarunk elérni. Ágnesék esetében mindez Skype-on bonyolódott, mivel akkor éppen monszun volt Indiában a kapcsolat néha akadozott, de ez mit sem vont le a Magyarországtól ötezer kilométerre megtartott szertartás értékéből. Miután beazonosították a leveleket, nem kezdték el azonnal felolvasni, arra kérték őket, hogy fél óra alatt hangolódjanak rá meditációval, hiszen nem feltétlenül kellemes, amit hallani fognak. Az ótamil nyelven felolvasott, vagy inkább énekelt verses szövegben, tisztán érthetően elhangzott az ő, illetve a szülei neve, sőt azt is megjósolta a levél, hogy meddig fog élni. Sokan ez utóbbit nem szeretnék hallani, Ágnes azonban kíváncsi volt. A pálmalevél jóslata alapján 80 éves koráig fog élni. Meg kell azonban jegyezni, hogy a pálmalevél jóslata nem törvényszerű, csupán egy lehetőség, a sorsunkat mi magunk alakítjuk.

A pálmalevél tartalmaz egy púdzsát is, ami a mi vallásunkban, talán a gyónásnak felel meg, ezek általában pénzadományok szegényeknek. Ágnes esetében azonban az volt, hogy látogasson el Indiába. Ez pár évvel ezelőtt meg is történt, ahonnan talán már mondanunk sem kell, varázslatos élményekkel tért haza. Például amikor nem engedték be őket arra a szent helyre ahová el kellett volna látogatniuk, viszont másnap a sofőrt éppen úgy hívták, mint a szent helyet. Amióta megjöttek Indiából megszületett fiúgyermekük is, igaz a pálmalevélen kislányt jósoltak, azonban ne feledjük a felolvasó is tévedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!