Hétvége

2015.05.02. 11:18

A Bayern Münchennek vasi szurkolók is szorítanak a bajnoki és kupameccseken

Több 200 meccsen szurkolt már a szombathelyi Csertői István, aki hivatalos rajongói klubot is alapított bajor klub vasi támogatóinak. Őt kértük fel esélylatolgatásra a szerda BL-elődöntő kapcsán.

Csertői István 2000-ben Münchenben dolgozott pincérként – a futballért rajongó férfi ekkor kezdett járni a bajor klub meccseire. Scholl búcsúmeccsén összeismerkedett a müncheniek egyik vezérszurkolójával, Buschmannal, aki jellegzetes fejfedőjével és sáljaival ikonikus alakja a csapatnak.

– Scholl búcsúmeccsére szerettünk volna bejutni – mesélte a találkozást lapunknak –, de nem volt jegyünk, ekkor elegyedtem szóba fődrukerrel, aki - látva a bayernes tetoválásomat - rögtön szívébe fogadott és szerzett belépőt. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, minden meccs után telefonon beszélünk, kitárgyaljuk a történteket.

Vasi drukker Münchenben: Csertői István (jobbról) a bajorok egyik sztárjával Thomas Müllerrel
Fotó: Csertői István

Csertői István később hivatalos Bayern München Fan Klubot alapított a vasi szurkolóknak. Az egyesület rendszeresen belépőjegyeket biztosít a tagoknak, akik élnek is a lehetőséggel és rendszeresen látogatják a bajnoki és kupamérkőzéseket.

István ott lesz a szerdai Barcelona-Bayern München BL-elődöntőn, amelyre ezúttal nem a szurkolók buszával, hanem klub utazási irodája által szervezett repülőjárattal utazik:

- Most Ausztriában dolgozom a vendéglátásban, hétvégén nehezebb elszabadulni, de hétközi kupameccset két szabadnappal és egy szabadsággal meg tudtam oldani. A drukkerek buszos utazása ennél hosszabb lesz, azt nehéz lett volna bevállalni. Ami magát a mérkőzést illeti, nos, nem egyszerű tippelni. Az közismert, hogy a müncheni oldalon sok a sérült, így aztán a bombaerős Barcelona ellen nem lesz könnyű dolga a csapatnak. Úgy gondolom, egy gólnál nem lesz nagyobb különbség a két gárda között. Az egész éves teljesítmény alapján ennek a két csapatnak kellene játszania a döntőt, ezért bátran állítom, aki ezt a párharcot megnyerni, az lesz a BL-győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!