Hétvége

2015.02.27. 16:10

Egy érzékeny vamp – Tóth Gabi énekesnővel a szombathelyi Sportbálon beszélgettünk

Pontos, csendes, természetes. Ilyen volt Tóth Gabi, a népszerű énekesnő a szombathelyi fellépése előtt az öltözőben. Némileg ellentmond ennek a vagány szerelése: a rövid szoknya alól előkanyargó kígyótetoválás, az alvóbabás műszempilla és az éjfekete turbán.

Unger Tamás

 

Fotók: Unger Tamás

A színpadi megjelenés elmaradhatatlan kellékei azonban nem tették mesterkéltté az ismert popsztárt. Nem várat minket egy percet sem, kedvesen egy asztalhoz invitál, nem ad utasításokat, honnan fotózzuk, és bár én sejtem, ő mégsem mondja el, miről nem akar beszélni. Ezért nem kérdezek rá a magánéletére. Az az övé, szerintem. Kíváncsian várja a kérdéseket és még az is érdekli, nekem milyen napom volt. Emlékeztetem, kicsit visszafogott a hangulat az Arenában, lévén elegáns bálozók ülik körül a tágas táncterem asztalait.

- Hát, azért az ember az elmúlt tizenegy évben felszedett annyi rutint, hogy felmérje a közönség energiaszintjét, és annak megfelelően készítse el a műsorát! (nevet) Semmiképpen nem kell erőltetni, ha nem akarnak tapsolni. Tényleg nem kell! Mindenkit a saját tempójában akarok beindítani a bulira. Ha nyugis este lesz, akkor ez a közönségnek éppen úgy jó. Egy kis idő után érzem, hogy tudom őket megmozgatni. Ez persze attól is függ, mennyire vagyunk vacsora után, elérte-e őket a „juhászbetegség”, és persze nem mindegy, mennyi italt fogyasztottak! (nevet)

- Jó, hogy ma este itt vagy, tudom, sokan szeretik a dalaidat a sportolók közül. Többen mondták, energikus és dinamikus nóták ezek, ezért felpörgetik az embert. Min dolgozol most? Két tehetségkutató között vagy éppen. Ha jól tudom, mentor leszel újra.

- Sok munkám van, igen a Tha Shudras frontemberével, Trap Kapitánnyal, azaz Molnár Tiborral csináltam egy közös projektet. Szájdobolás és ének, ezzel fogunk járni fellépni, szerencsére már jönnek a felkérések. Mellette elvállaltam a zenekar körüli teendőket, hivatalosan is én lettem a menedzserük. Mellette a saját feladataim a legfontosabb, tavasszal kijövök három dallal, utána forgatjuk sorban a klipeket, és nemsokára újra jön a tehetségkutató műsor.

- Hogyan tudsz feltöltődni? Egy előadó számára fontosak a csendes periódusok. A dalszerzéshez mégiscsak nyugalomra van szükség, akkor is, ha mindenki pörgésben ismer!

- Nekem a pihenés nem itthon van, hanem külföldön, mert itthon nem tudok úgy elmenni valahová, hogy ne szólítsanak meg. De ez természetes, hiszen az emberek örülnek nekem. Nekem azért persze ez nem mindig jó, mert ha folyton beszélgetek valakivel, akkor ugye nem tudok pihenni. (nevet) Tavasszal mindig kimegyek Rómába egy hétre, az a város a nagy szerelmem. Megvannak a bejáratott helyeim, vannak barátaim. Nyáron meg két hetet kiveszek, mielőtt indul a nagy pörgés, elmegyek például Spanyolországba, vagy egy másik mediterrán helyre. Olyan világba vágyom, ahol a latin táncokban is kipróbálhatom magam újra, hiszen a televíziós versenysorozatban megszerettem a táncsportot, így tartom magam karban. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen! Muszáj ezt megtenni magunkért. Főleg, ha a magad ura vagy, muszáj erre szakítani időt! Máskülönben nem fogsz tudni adni az embereknek, mert kiégsz egy idő után.

- Megváltozott a világ, havonta indul új tehetségkutató műsor, jönnek sorban az új hangok, nagy a szakmában a könyöklés. Mit gondolsz, hogy lehet itt életben maradni?

- Eleinte elleneztem a tehetségkutatók sűrű indítását. Tudod, azok maradnak csak talpon, akikben ott van az a plusz. Nem a jó hang számít, hanem a kisugárzás, az energia. amit az ember sugározni tud kifelé, amivel ott tudja tartani az embereket akár a képernyő előtt. Ezért vállaltam el a Tha Shudras menedzselését. Nyilván nem fogok irodát nyitni, de bennük láttam fantáziát. Fontos, hogy sokat fejlődtek, és olyan zenei újdonsággal álltak elő, ami számomra azért fontos, mert ebben a konzervatív országban az emberek elkezdtek nyitni erre a stílusra is. Ezért vállaltam a feladatot, nyilván a saját utam a legfontosabb, ezt mindenki tudja. Nehéz megmaradni ennyi tehetségkutatós között, de lazán kell csinálni és az emberek szeretetére kell figyelni, ez a legfontosabb.

- Hogy bírod a sztársággal járó kényelmetlen helyzeteket?

- Az ismertség sokszor nem azt jelenti, hogy az embert megismerik, hanem hogy olyasmit mutat fel a média, amely nem feltétlenül jellemez egy előadót. Mindenki három lépés távolsággal közelít felém, mert az újságok tele vannak butaságokkal rólam, vagy manipuláltan összevágott videófelvételekkel. Szóval, ez a legnehezebb ebben a szakmában.

- Ez zavar téged?

- Persze hogy zavar, ez szerintem mindenkit zavar! Ha azzal kell küzdeni, hogy ne egy hazug képet lássanak rólam, arra sok energiám elmegy. Régebben ez ellen küzdöttem, aztán rájöttem, inkább énekelek, nem görcsölök, mindent humorral kell csinálni. Nekem is vannak persze rossz napjaim, de akkor is ki kell mennem a színpadra. Ha meghal a kiskutyám és este fellépés van, akkor fellépés van! Mi, akik a szórakoztatóiparban dolgozunk, azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk a közönséget, nem tehetjük meg, hogy a rosszkedvünket vagy a fájdalmunkat megmutatjuk, egyszerűen nem tehetjük meg, mert ez egy ilyen szakma!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!