• cikk kép
  Lankadatlan, fiatalos hangulatban telt a 14. Nemzetközi Fúvósfesztivál

  Szombathely – A 14. Nemzetközi Fúvósfesztivál vidám, lendületes muzsikája folytatódott este akkor is a Fő téren felállított fesztiválsátorban, amikor eleredt az eső. E népszerű zenének egész nap nagy közönsége volt.

 • cikk kép

  Hegyháti Napok: Rétes Fesztivál törökökkel

  A rétes édesség, a többi játék

  Vasvár - Több mint 50 fajta töltött sütemény volt a 12. Vasvári Rétes Fesztiválon, ahol értékes díjakat, Rétes Diplomákat osztottak a versenyzőknek szombaton.

 • cikk kép
  A Bakony vadásza: Tóth Tamás ötven esztendeje az erdő rabja

  A Bakony Vadásza kitüntetéssel ismerték el Tóth Tamás munkáját, aki ötven éve járja az erdőt, mezőt. Munkásságára büszke a vadásztársadalom.

 • cikk kép
  Harmadik Rómeó és első Júlia

  Silló Sándor iseumi Rómeó és Júlia-rendezése a halhatatlanságot ragadja meg, amikor több Rómeót és több Júliát hullámoztat végig a színpadon. Az „egyes számú” párost, Kocsis Dénest és Kulcsár Viktóriát kérdeztük.

 • cikk kép
  Ágoston Eszter: nem adom fel, engem nem lehet padlóra küldeni

  Van, aki akkor is panaszkodik, ha nem elég jó a cipője. Van, aki akkor sem panaszkodik, ha nem elég jó a lába. Csak reméli, hogy megkapja azt a rokkantsági fokozatot, amellyel, mint munkaerő „közvetíthető”.

 • cikk kép
  A hajósok idén is vendégül látták az otthonukat, szüleiket veszítő gyermekeket

  Nem bonyolult a képlet. Rászoruló, hátrányos helyzetű fiataloknak szereznek örömet azok, akik ezt megtehetik. A SOS gyermekfalvak lakóinak vitorlázása azonban akkor érthető meg igazán, amikor a csillogó szemű gyerekek kissé bizonytalanul, de nagyon büszkén felkapaszkodnak a Balatonon imbolygó hajókra.

 • cikk kép
  Kántorképzés is lesz a megyeszékhelyen

  A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán a 90-es években nagy népszerűséggel indultak azok a szakpárok, amikor az egyik tanárszak a Hittanár volt a másik pedig a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola saját szakjai.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: A jó szándékú nyúl

  Előfordul néha, hogy szeretnénk kicsit elbújni, eltűnni a világ szeme elől. Ebben nincs is semmi különös.

 • cikk kép
  Hinni akarnak a párjuknak - Nem létezik olyan réteg, ahol egyáltalán nincs jelen a családon belüli erőszak

  Kiskorú veszélyeztetése, a házastárs, élettárs ellen elkövetett erőszak, pofonok, veszekedés, italozó életmód.

 • cikk kép
  Az ikrek sem egyformák

  Fruzsánna és Zsanett kapcsolata nem mindennapi, hiszen három perc eltéréssel születtek, együtt élnek, egy padban ülnek az iskolában, együtt alkotnak, vásárolni és fesztiválokra is együtt járnak – a kőszegi ikrek őszintén beszélnek testvéri kapcsolatukról, az ikerlét szépségeiről és árnyoldalairól. A témával kapcsolatban dr. S. Bogáth Margit pszichológus is megosztott velünk pár gondolatot.

 • cikk kép
  A messze földön híres fazekasmester hátrahagyta az utókornak munkássága gyümölcsét

  Magyarszombatfán van egy szoba, ahová egy élet munkásságát gyűjtötték össze. Czúgh János fazekasmesternek a hitvallása is a falak között van: mindig előre nézni és valami újat alkotni. Lánya, Czúgh Mária ennek nyomán rendezte be az emlékszobát.

 • cikk kép
  Alkoholizmus: van kiút a pokol legsötétebb bugyraiból?

  Azt mondja magáról, hogy alkoholista, pedig már hat éve és két hónapja nem ivott egy korty szeszes italt sem. Tudja, érzi, a hajlam nagyon mélyen benne van, nem engedheti meg, hogy a felszínre törjön. Nándor, csakúgy, mint sorstársai, megjárta a poklok poklát, miközben sebeket ejtett szerettein. Segítséggel sikerült visszakapaszkodnia a józanok világába. Az 57 éves férfi közben tönkretette a családját, majd újra felépítette kapcsolatait.

Magazinok