• cikk kép
  Sebestyén Péter még föl sem érte az asztalt, de már jól bánt a citerával

  Lehetett volna belőle ördöngös csatár, de amikor döntenie kellett, a muzsikát választotta. Ma sikeres csellóművész és zenetanár. Írországban él.

 • cikk kép
  Pikniknek indult, 600 NDK-s tört át a vasfüggönyön

  Az első csoport még eljátszotta a bámészkodót, a második hullám aztán felrobbantotta az ünnepséget. Az emberáradat elsodorta a határőröket, politikusokat, majd áttört a kapun és benyomult a szabad világba. A legtöbben hisztérikusan sírni kezdtek. A nyugatnémetek köszönetet mondtak és adtak 1 millió márkát.

 • cikk kép
  Nemzetközi Művésztelep - Tizenharmadik alkalommal mutatkoznak be a művészek

  Szentgotthárd – A Szlovén Kulturális és Információs Központ idén 13. alkalommal ad helyet a Nemzetközi Művésztelepnek, melyet az önkormányzat is támogat. Minden évben jelentős rendezvény a Nemzetközi Művésztelep, amely lehetőséget nyújt a hazai és a határon túli művészeknek a bemutatkozásra. A művésztelep minden évben eltérő mentalitású, látásmódú művészeket rendel egymás mellé.

 • cikk kép
  Kemoterápia kutyáknak is

  Szombathely - Vannak olyan daganatos megbetegedések, amelyek hatékonyan kezelhetők kemoterápiával már kutyáknál is. A Szombathelyi Állatkórházban jártunk, ahol egy 10 éves kutyus kap most ilyen kezelést.

 • cikk kép

  Új és új lépcsőfokok jönnek

  Tarján Zsófia első metálzenekarában teljes odaadással hörgött, ma pedig egyre jobban énekel

  Édesanyja Hernádi Judit színművésznő, édesapja Tarján Pál operaénekes. Kiskora óta otthon van a színpadon. Önmagát örök elégedetlennek és lázadónak aposztrofálja. A Honeybeast együttes énekesnőjével, Tarján Zsófiával beszélgettünk.

 • cikk kép
  Egér Ágota meséi: A viharboszorkány

  Tudod-e hogyan keletkezik a vihar? Hallottál-e már a viharboszorkányokról?

 • cikk kép
  Farkas Bertalan a focit veszélyesnek találta, helyette az űrkutatást választotta

  A kietlen világűr számos megfejtetlen titok és csoda helye. Végtelen tér, több billiónyi csillag, bolygó és más égitestek otthona. Bár az űrkutatás még gyerekcipőben jár, az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésnek indult, így lehetőség nyílt arra, hogy nemcsak eszközöket, hanem embereket is fellőjenek a világűrbe.

 • cikk kép
  Staféta Görög Emesével

  Milyen a menyegzői trend? – kérdezte Vilics Andrea Görög Emese esküvőszervezőtől.

 • cikk kép
  Borbás Gabi: A lányokat lefogyasztom

  Borbás Gabi először kapott meghívást az Iseumi Szabadtéri Játékokra. Boldogan mondott igent a Rómeó és Júlia-show dajkájának szerepére Silló Sándor rendezőnek, akivel egyébként évek óta együtt tanít a budapesti Shakespeare Akadémián.

 • cikk kép
  A városban, mégis falusi környezetben nyaraltak

  Szombathely – A Pajtatábor immár tizennyolcadik éve várja a gyerekeket – ez alatt az idő alatt már felnőtt egy nemzedék.

 • cikk kép
  Lankadatlan, fiatalos hangulatban telt a 14. Nemzetközi Fúvósfesztivál

  Szombathely – A 14. Nemzetközi Fúvósfesztivál vidám, lendületes muzsikája folytatódott este akkor is a Fő téren felállított fesztiválsátorban, amikor eleredt az eső. E népszerű zenének egész nap nagy közönsége volt.

 • cikk kép

  Hegyháti Napok: Rétes Fesztivál törökökkel

  A rétes édesség, a többi játék

  Vasvár - Több mint 50 fajta töltött sütemény volt a 12. Vasvári Rétes Fesztiválon, ahol értékes díjakat, Rétes Diplomákat osztottak a versenyzőknek szombaton.

Magazinok