Hétvége

2015.03.27. 13:30

Locsolásért pénz is jár

Körkép – A locsolkodni induló gyerekek nagy része csokit (42 százalék), festett tojást (30 százalék) vagy pénzt (16 százalék) kap – ez is kiderül egy friss felmérésből.

Utóbbira leginkább a vidéki gyerekek számíthatnak: a községekben élők 20 százaléka jutalmazza pénzzel a hagyományt, a vidéki városokban 17, míg Budapesten mindössze 8 százalék ez az arány.

A gyerekek a szüleiktől jellemzően kisebb játékot (43 százalék), csokit, és más édességet (44 százalék) kapnak, minden tizedik gyermeknek pedig nagyobb (5 ezer forint feletti értékű) játékot hoz a húsvéti nyuszi. Ismerősök gyermekeinek, rokonoknak a döntő többség (57 százalék) édességgel kedveskedik.

Minden második magyar nő 1-5 fő közötti ismerős látogatására számít húsvétkor, míg a hölgyek harmada nem vár locsolókat idén. A községekben élők között a legmagasabb azok aránya (26 százalék), akik ötnél is több locsolóra számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!