Hétvége

2015.12.05. 15:03

Mit csinál az idegesnvezető, amikor nem utazik? Staféta Nagy Péterrel

Nagy Péter idegenvezetőt arról kérdezte Boda László, hogy mivel tölti idejét, amikor nem utazik.

Hege Judith

Három éve vagyok idegenvezető, de előtte is az idegenforgalomban dolgoztam. Eddig 56 országban jártam, spanyolul, németül és angolul beszélek. Jelenleg egy amerikai cégnek dolgozom, amerikai turistáknak mutatom meg Európát. Többnyire idősebbek, nagyon kíváncsiak, érdekli őket a történelem, különösen a kommunizmus, a vasfüggöny korszaka. Egy évben általában 110-120 napot vagyok úton, plusz amit magam utazom. 150 napot általában utazással töltök. Amikor nem utazom, akkor is utazom. Ha öt napnál többet töltök itthon, ismét mehetnékem van. Ha más nincs, elmegyek Pestre meglátogatni az ismerőseimet.

Nemrég Isztambulban voltam négy napot. A barátaimmal utazást ajándékozunk egymásnak születésnapunkra. Mondták azt is, hogy aki ennyit utazik, mint én, miért nem ír erről könyvet. Ez megtörtént, a napokban jelenik meg második könyvem, a címe: Mindenhol jó, de legjobb mindenhol. A bemutatója december 11-én lesz az Iseumban. SAMU Sándor Bálint pedagógust kérdezem arról, hogy szerinte a mai fiatalok hisznek-e az álmaikban! 

A staféta következő vendége: Samu Sándor Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!