Hétvége

2015.02.19. 16:29

Ön melyik hollywoodi sztárral koccintana legszívesebben? - A felmérés szerint havonta csak egyszer bulizunk

Nem csak sírva vígad a magyar, és nem kizárólag pálinkával oltja szomját – derült ki az egyik whiskymárka nagyszabású bulifelméréséből. A kitöltők döntő többsége úgy gondolja, hogy a jó zene és társaság elképzelhetetlen alkohol nélkül, és mindössze 3%-uk absztinens.

Az sem titok már, hogy tízből kilenc bulizó röviditalokat fogyaszt, 50%-uk kísérőt sem iszik mellé, és legszívesebben egy hollywoodi sztárral koccintana. Az online, nem reprezentatív kutatás arra kereste a választ, hogy hol buliznak és milyen alkoholt fogyasztanak a magyarok, de fény derült arra is, hogy melyik világhírű rendezvény részesei lennénk szívesen.

Ha már bulizunk, akkor koccintunk is, mondja a felmérésben megkérdezettek többsége. Fotó: Fotolia

Ha már bulizunk, akkor koccintsunk is! – ez a kérdőívet kitöltők 81%-ának „mottója", de 13%-uk hangulatától függően, vagy csak jeles alkalmakkor ragad poharat. Ami a bulizás gyakoriságát illeti, a megkérdezettek közel 30%-a havonta egyszer jár szórakozni, míg 26% számára a heti egy parti kötelező. A legnépszerűbb bulihelyszínnek a házibulik bizonyultak megszokott, baráti környezetben, de a kitöltők negyede szórakozóhelyen lazul. A koncertek és szabadtéri fesztiválok utolsó helyen végeztek a bulihelyszínek versenyében.

A partizók körében a whisky vezeti a röviditalok toplistáját: a megkérdezettek 27%-a rendeli ezt az italt, amíg 18%-uk szívesen fogyasztja a pálinkát is, 8%-uk pedig a vodkát. Ami a kísérőt illeti: a buliban legszívesebben sörrel öblítik le a feleseket, de 42%-uk szívesen iszik melléjük kólát vagy üdítőt. A válaszadók közel 50%-a ugyanakkor nem keveri az italokat, hanem tisztán vagy egy kis jéggel hígítva issza a whiskyt.
A kitöltők arra is választ adhattak, hogy mely híres rendezvényen vennének részt, és kivel koccintanának legszívesebben. A négy álomhelyszínre majdnem ugyanannyian szavaztak: a riói karnevál (30%), valamint a szilveszteri buli a Time Square-n (26%) csekély különbséggel ugyan, de népszerűbbnek bizonyultak, mint a monacói Forma 1-es futam (22%) vagy az Oscar-gála (21%). A válaszadók döntő többsége, ha lehetősége adódna rá, filmsztárral koccintana: a hölgyek körében Leonardo DiCaprio, Johnny Depp és Robert Downey Jr. volt a legnépszerűbb, míg az urak Jennifer Aniston, Mila Kunis és Jennifer Lawrence társaságában italoznának. A magyar sztárokról is fantáziálnak hazánk fiai: a leggyakrabban említett hírességek közt ott van Dukai Regina, Palvin Barbi és Fluor Tomi is, de sokan Erzsébet királynővel vagy Barack Obamával fogyasztanának el egy jó italt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!