Hétvége

2015.11.14. 08:48

Staféta: Peltzer Géza harmonikás a boldogság titkáról

Peltzer Géza harmonikást kérdezte Jenei Ferencné, hogy honnét van benne annyi kitartás erő, hogy egy fárasztó fellépés után is még képes órákig játszani.

Bajdó Bettina

- AZ IDEI KARNEVÁL szinte minden napján zenéltem. Szombat este egyedül harmonikáztam egy étterem teraszán, de mivel megígértem, éjféltájban átjöttem hangszeremmel a barátaimhoz a Művészetek utcájába. Itt még órákig húztam – sok-sok nóta és sör elfogyasztása után. Volt, aki táncra is perdült, sokan megálltak. Később a barátaim közül többen mondták, számukra ez volt a karnevál legemlékezetesebb eseménye.

MINDIG VAN ERŐM a zenéhez, ha van hallgatóság. Mielőtt zenélek, mindig kéretem magam egy kicsit. Ilyenkor sosem a pénzről van szó, visz a zene, erőt ad, ha boldog, mosolygó arcokat látok. Talán túl nagy szavak, de engedjék meg nekem, hogy Batthyány-Strattmann Lászlót idézzem: „Ha boldog akarsz lenni, okozz másoknak örömet". Sokan sok helyütt megismernek, ezt elsősorban a harmonikának köszönhetem.

Csitkovics Gábort, egy helyi sportcentrum vezetőjét kérdezem: mennyire veszik komolyan az emberek, hogy ma fittnek, erőteljesnek kell lenni ahhoz, hogy megállják a helyüket a munkahelyükön?

A staféta következő vendége:

Csitkovics Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!