Hétvége

2015.11.29. 20:01

Staféta Boda Lászlóval

Boda Lászlót, egy helyi könyvkiadó tulajdonosát kérdezte Csitkovics Gábor arról, hogy hogyan kezdi a napját.

Hege Judith

A REGGELEIM nagyjából úgy zajlanak, mint minden normális családos emberé, persze azért próbálok egy kis színt vinni ezekbe az órákba. Háromnegyed hattól fél nyolcig az írott sajtóból és a televízió különböző csatornáiból – megszokott rend és sorrend szerint – tájékozódom a világ aktuális dolgairól, a köz ügyeiről. Aztán a kislányom iskolába kívánkozik, így irány a suli. (A fiam már önállóan működik, nem kell fuvarozni.)

NYOLC ÉS FÉL TÍZ között régi polgári módon egy kávézóban töltöm az időt, kizárólag presszókávét fogyasztva, cukor nélkül. Ezért persze fontos a kávé minősége, s ez itt tökéletesen biztosítva van. A laza és kötetlen társalgás résztvevője szinte minden reggel ugyanaz a 2–4 ember, akik különféle tevékenységet folytatnak, így színes a társaság. Néha humorkodunk, de megbeszéljük azt is, ki mit csinál éppen, szó esik családról is, nem ritkán meg is váltjuk a világot egymás között. Ezután mindenki megy a dolgára, kezdődik a hétköznap.

A stafétabotot Nagy Péter idegenvezetőnek adom át, hogy mit csinál, amikor nem utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!