Hétvége

2013.03.14. 11:53

Staféta Both Gyulával

Milyen nyári programra készül a kamara? - kérdezte dr. Nagy László Both Gyulától, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnökétől.

- A nyárról mindenkinek a pihenés, a szabadság jut az eszébe, a kamaránk tagjainak a betakarítás és azt követő feladatok. A Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Terv értelmezése, és a termelésre történő hatásának elemzése is a feladatunk lesz. Évente húsz, harminc veszélyes kártevő jelenik meg hazánkban, melyek komoly károkat okoznak a gazdaságnak, veszélyeztetik az egészségünket. Jelenleg a környező országokban már izolálták a szőlő aranyszínű sárgaság mikroplazmát, ezért fontosnak tartjuk egy megfigyelésen alapuló monitoring rendszer kiépítését. Az új AKG támogatási tervezet feltétele, hogy a növényvédelmi beavatkozásokat dokumentált előrejelzés vagy növényvédelmi megfigyelés alapján kell elvégezni, szintén feladatokat ad tagjainknak. A munkák mellett azért gondolunk a pihenésre és a szórakozásra is. Az éves szokásos kirándulásunkat Csehország, Lengyelország, Szlovénia és Erdély után június elejére tervezzük Salzburg és München környékére, természetesen sörkóstolóval, esetleg egy Bayern-focimeccsel. Tervezünk egy borversenyt a bortermelő tagjainknak, és megválasztanánk a 2013. év kamarai borát. Az aratás végén egy sportnappal egybekötött záró piknikkel fejeznénk be a nyári programokat. Ezen a napon a focicsapatunk a szokásokhoz híven megmérkőzik Győr-Moson-Sopron megyei kollégákkal, de a szokástól eltérően meghívnánk a Zala megyei csapatot is.

Both Gyula

Márkus Béla sommelier-től kérdezem: Mi alapján pontoznak a borbírálatoknál, illetve a tagjaink hogyan készítsék fel a versenyboraikat a megmérettetésre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!