Hétvége

2015.11.21. 12:00

Staféta Csitkovics Gáborral

Csitkovics Gábor sportcentrumvezetőt kérdezte Peltzer Géza zenész arról, hogy kik és milyen céllal járnak kondizni, sportolni.

Hege Judith

Egyre szélesebb az a korosztály, amelyik megjelenik nálunk gyúrni, fallabdázni: a tinédzsertől a nyugdíjasig mindenki érzi, hogy szükség van a rendszeres testmozgásra. A fiataloknál divat lett konditerembe járni, gyakori, hogy közösségi oldalakra teszik fel magukat kondizás közben. Számukra elsősorban a jó fizikum, a sportos kinézet a motiváció. Azok számára viszont, akik munka után vagy előtt jelennek meg nálunk – úgy tapasztaljuk –, hogy a jó kondíció, a munkavégzéshez szükséges megfelelő erőnlét eléréséhez, megtartásához van szükségük a testmozgásra. A vezető beosztásúak, szellemileg terheltebbek azt mondják: elsősorban azért jönnek ide, mert a gyúrás, a fallabda jobban kikapcsolja, pihenteti agyukat, mint bármi más.

fotó: Hege Judith

Akik ide járnak közösséget alkotnak: itt mindenki tegezi a másikat, itt mindenki egyforma, segítőkész. A világbajnok nem nézi le, hanem segíti a kezdőt. Itt nem mosolyogják meg azt, aki először váltott jegyet.

Boda Lászlót, egy helyi könyvkiadó tulajdonosát kérdezem arról, ő hogyan kezdi egy napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!