Hétvége

2015.08.29. 08:05

Staféta Dr. Gyimesi Máriával

Hogyan lehet manapság gyorsan és biztonságosan eladni ingatlanunkat? - kérdezte Berta Szabolcs kereskedő.

Bakos Ágnes

Dr. Gyimesi Mária ügyvéd válaszol:

A gyorsan változó gazdasági és jogszabályi környezethez rugalmasan alkalmazkodni képes ingatlanközvetítő cég útján célszerű ma ingatlant eladni. Érdemes információt gyűjteni az ingatlanközvetítő cégek szakmai és üzleti megbízhatóságáról, akár ingatlanjoggal foglalkozó ügyvédek útján is.

Az ingatlanközvetítő irodák megfelelő szakemberekkel dolgoznak: hiteltanácsadó, értékbecslő, ügyvéd, szükség esetén földmérő, építész. Megfelelő eszköztáruk van ahhoz, hogy az ügyfelek részére a legfontosabb értéket, a biztonságot garantálni tudják.

Fotó: Unger Tamás

Ma nagyon komoly veszélyt rejt magában, hogy az eladó ingatlanok jelentős része jelzálogjoggal és végrehajtási joggal terhelt, gyakran a piaci értéküket meghaladó mértékben. Az ilyen ingatlanok tehermentesítésének biztonságos bonyolítása alapos és körültekintő munkát igényel. Ilyen ügyekben rendkívül fontos az ügyfelek, a jelzálogjogosultak, a vevő részére hitelt nyújtó bank és a közreműködő szakemberek folyamatos együttműködése. Az ingatlanközvetítő irodák ennek összehangolásában nagyon fontos szerepet vállalnak.

Dr. Valentyik István ügyvédtől, adótanácsadótól kérdezem:

A közösségi jogba ütköző hazai adószabályok miatt késedelmesen érvényesített áfa-visszaigénylések után kaphatnak-e késedelmi kamatot a sérelmet szenvedett adózók?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!