Hétvége

2014.07.26. 19:02

Staféta Érsek Istvánnal

Sikeres játékosai közül mikor lép pályára valamelyik az első csapatban? – kérdezte Kovács Kálmán Érsek Istvántól, a Körmendi Kosárlabda Klub utánpótlásának vezetőjétől.

Simon Erzsébet

– Körmend mindig híres volt arról, hogy sok NB I-es játékost adott a magyar kosárlabdázásnak. Ez az elmúlt pár évben egy kicsit visszaesett. Próbáltuk az egész utánpótlás rendszerét átváltoztatni, létszámot növelni és a kor követelményeinek megfelelni. Most van egy nagyon jó korosztályunk, amelynek tagjai kiskoruk óta együtt játszanak.

 

Tizenegy évesen kezdtek versenyezni, és azóta is az ország elitjébe tartoznak. Mindenkorosztályban a dobogón végeztek, egy bajnoki címet is begyűjtöttek. Az U16-os válogatottban négy körmendi fiú is van. Ez már önmagában is nagyon nagy eredménye a munkánknak. Idén elkezdődhet a fiatalok beépítése a felnőttcsapatba. Első körben hárman vannak, akik bekerülhetnek a keretbe.

Vilics Andrea sportanimátortól kérdezem: Meg lehet-e mozgatni az embereket a strandokon?

A staféta következő vendége: Vilics Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!