Hétvége

2014.10.04. 17:46

Staféta Fűzy Gáborral

Mennyire népszerű a pilates mozgásforma Vas megyében? – kérdezte Bokor Zsolt Fűzy Gábor rehabilitációs és erőnléti edzőtől.

Simon Erzsébet

– Az elmúlt egy évben nagyot léptünk előre. Viszonyításképpen mondom: nemrég Argentínában tanítottam, ott hozzávetőleg 2000 emberre jut egy pilates-stúdió. Ez a szám Budapesten 200 ezer, Vas megyében 80 ezer. Németországban évek óta a társadalombiztosító fizeti az első tíz alkalmat mozgásszervi panaszoknál. Számos profi futballcsapatnál a felkészülés részeként szerepel ez a mozgástechnika. Nálunk a Haladás és az Illés Akadémia focistái, a Falco kosarai sérülés, fájdalom utáni rehabilitáció során végzik a gyakorlatokat.



Változás, hogy egyre többen jó hatását is értékelik. Persze sokan azt sem tudják, mi ez. A pilates-módszer a mély mozgatóizmokra fókuszál, melyek egyensúlyban tartják a testet, és kulcsfontosságúak a gerinc megtartásához. Erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll.

Dézsi Réka dúlától kérdezem: Mennyiben változott az elmúlt években a kismamák szülésről alkotott elképzelése?

A staféta következő vendége: Dézsi Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!