Hétvége

2015.01.03. 12:38

Staféta Horváth Róberttel

Miért ezt a hivatását választotta? - kérdezte dr. Grasselly Magdolna Horváth Róbertet, az Aranyhíd Nevelési Oktatási Integrációs Központ címzetes igazgatóját.

Bajdó Bettina

- A hivatást édesapámtól örököltem. Eleinte általános iskolában szerettem volna tanítani. Aztán a sors úgy hozta, a Dózsa utcai kisegítő iskolába kerültem. A kollégák olyan kedvesen fogadtak, hogy az egy életre meghatározta a sorsomat. Szakmailag nagyon jól képzett, összetartó közösség voltunk. Egészen 1994-ig dolgoztam itt, akkor hozta létre a város a korai fejlesztő központot, én is részt vettem a munkálatokban. 2005-ig voltam ott, mindent sikerült megvalósítani, ami csak álom volt. A város akkor bízott meg egy nagyobb központ létrehozásával. Ennek voltam a vezetője 2013 júliusáig. Akkor sajnos a betegségem miatt egy időre búcsút kellett vennem a szakmától. Nekem is újra kellett tanulnom járni, beszélni. Most halmozottan sérült gyermekeket tanítok.

Király Katalin énektanárt, karnagyot kérdezem, hogy változhat-e pozitív irányban a heti egy óra énekzene tanítása Kodály országában?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!