Hétvége

2015.02.15. 13:00

Staféta Koller Lászlóval

Mit keres egy szobrász kezében egy basszusgitár, illetve egy zenész kezében a véső? kérdezte Benkő Péter fényképész Koller László szobrász, basszusgitárost, tanárt.

Unger Tamás

- Röviden összefoglalva nem emlékszem rá, hogy melyik kezdett el előbb foglalkoztatni. Én úgy érzem, hogy a kettő nem választható el egymástól. Nem állítanám, hogy a basszusgitározás hobbi, hiszen ugyanolyan komolyan veszem, mint a képzőművészetet. Én mindkettőben a szellemi dolgok megnyilvánulását látom, csak éppen más síkon. A basszusgitározáshoz egyébként a középiskola második osztályában kerültem közelebb. Ekkor hallottam valakit játszani rajta, s azonnal beleszerettem.

Koller László. Fotó: Unger Tamás

Előtte is volt közöm a zenével, hiszen tubán játszottam. De ez volt az az időpont, amitől komolyan elkezdtem foglalkozni vele. Éreztem, hogy ezt kell tennem. Jártam zeneiskolába is, de magam is megismertem olyan módszereket, melyekkel fejleszteni tudtam a tudásomat. Az önfegyelem mind a zenében, mind a művészetben jól jött. A két dolog úgy érzem, hogy erősíti egymást, összefonódik. Most éppen azon dolgozom, hogy elméletben is bebizonyítsam, hogy mind a gitározás, mind pedig a szobrászat ugyanannak gondolatnak a kétféle megnyilvánulása. Azon, hogy levezessem, melyik hangszertípusnak van több köze a szobrászathoz.

Dr. Simon Tamás fogorvost kérdezem, hogy mi a kapcsolat a fogászat és a blues között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!