Hétvége

2015.07.18. 12:56

Staféta Masszi Ferenccel

Melyek azok a kulturális, kikapcsolódást segítő programok, amelyek nem hiányozhatnak egy pihentető nyárból? - kérdezte Czirók Zoltán repüléstörténész.

Bakos Ágnes

Masszi Ferenc festő- és grafikusművész, tanár válaszol:

Ragyogó napsütés – szakadó eső, az időjárás olykor keresztül tudja húzni a terveket, pedig a nyár a túrák, kirándulások ideje. Ugyanakkor irigylésre méltó a választék, a látnivaló mindenfelé.

Kőszeg – a megújult vár, a várszínház előadásai, július 30-án például egy Mrožek egyfelvonásos, kitűnő szereposztás és rendezés. Sárvár – tart a Nádasdy fesztivál, mi szemnek, szájnak ingere: csata után török ételek, italok, kiállítások, zene, tánc.

Szombathelyen a Bartók Fesztivál koncertjei érdemeltek figyelmet, a Savaria Múzeum tematikus kiállítási pedig egész nyáron „selyembe csavarva” kínálnak érdekes látni és hallani valókat. A képtárban az impozáns Textil Triennálé gazdag anyagát, valamint Schrammel Imre városunknak ajándékozott gyűjteményét nem elég egyszer végigjárni, oda vissza-vissza látogat az ember. Vendégségbe érkező barátainkkal legközelebb az Irokéz Galériába készülünk Szalay Péter különleges szobrai közé.

A nyár számomra a Balatont is jelenti: Almádiban a borfesztivál, Veszprémben a VeszprémFest és a Művészetek Háza programjai várnak, a vízparton hűsölve pedig – ahol megáll az idő - végre nekikezdek Péterfy Gergely Kitömött barbár és Dragomán György Máglya című regényeinek.

Lendvára is készülök, ahol a várban jelenleg Picasso 42 grafikája, továbbá egy, a festőzseni kilencvenedikszületésnapjára készült grafikai sorozat látható kiváló művészektől.

A LindArt ifjúsági nemzetközi művésztelep kiállítása is érdekel, többek között a szombathelyi festőművész, Horváth Zsófia aktuális munkái. Mert a nyár a művésztelepek ideje is. Augusztusban magam is egy ifjúsági alkotótelep művészeti vezetője leszek Őrimagyarósdon.

Szárnyas Ildikó fogtechnikust kérdezem: szakmájától látszólag távol eső tevékenységeket is űz: ötvösség, kerékpárépítés, asztalosság – hogyan férnek meg ezek egymással?

 

A staféta következő vendége:

Szárnyas Ildikó fogtechnikus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!